Activity Stream

Activity Stream

 1. Sahlad added a post in a topic Hur man lägger in en ny mjukvara i sin box   

  Ett försök att göra det lite mer detaljerat, efter att ha spenderat för mycket tid på det här genom trial error... Notera att nedan är endast testad på "Miraclebox Premium Twin+" och med Egami.
  1. FAT32-formatera ett USB minne. Om du kör Windows10 kan det vara lite struligt, men guider finns att hitta på nätet, exempelvis den här: https://www.partition-tool.com/resource/manage-partition/format-usb-flash-drive-in-windows-10.html
  2. Ladda ner senaste versionen av Egami. Det finns en länk som pekar dit ifrån det här forumet som ser ut så här: http://image.egami-image.com/index.php?open=mbtwinplus men när jag försökte så var listan tom av någon anledning och jag fick ta fram hela listan på historiska images: http://image.egami-image.com/image-archive/index.php?open=mbtwinplus. (På Egamis sida så avser "Miracle Twin" modellen "Miracle Premium Twin" och "Miracle Twin Plus+" avser "Miracle Premium Twin+"). Filen som ska laddas ner är en zip-fil och heter något i stil med "egami-8.0.6-mbtwinplus-20171024_usb.zip", men för din del antagligen med högre versionsnummer än 8.0.6 och senare datum än 20171024.
  3. Packa upp filen och lägg innehållet i roten på USB-minnet. Direkt på USB-minnet kommer det då ligga en mapp som heter "miraclebox". I den mappen ligger endast en mapp som heter "twinplus". I twinplus-mappen ligger själva installationsfilerna.
  4. Bland installationsfilerna så finns det en fil som heter "noforce". Byt namn på den filen så att den heter "force" (tack @engeln!).
  5. Se till att Miraclebox är avstängd med 1/0-knappen på baksidan.
  6. Öppna luckan för programkortet (i mitt fall comhem-kortet). Till vänster om kortet/n sätter du i USB-minnet USB-uttaget.
  7. Starta Miraclebox med 1/0-knappen på baksidan
  8. Om allt går som det ska så kommer det stå "Writing splash" följt av "Writing root" istället för "starting linuxTV" som i vanliga fall. Strax efter så kommer "starting linuxTV" ändå :).
  9. Följ anvisningarna för att konfigurera egami. För alla Stockholmsbor så kan jag även tipsa om att comhems nätverksID är 41001, så slipper du leta upp det med Bor du på andra ställen så kan du alltid hitta det på comhems sida: https://www.comhem.se/asset/2zxwgcm7u48q/grundinstallningar-for-digital-tv/32fce75ab3f4d0c49ff94486ce411861/grundinstallningar-for-digital-tv-data.pdf
  10. Ta ut USB-minnet från Miraclebox... Annars behöver du installera om allt från början vid nästa omstart.
  Och glöm inte att först köpa och sätta i CA-modulen för comhem, om det är comhem-kanaler som du har tänkt att titta på.
 2. GregKat added a topic in Allmänt om Mjukvara   

  Problem med Viasats nya kort [0170]
  Jag har i x antal år haft Premium Mini-boxen och det har fungerat utmärkt. Jag har haft Viasat, med kortet som börjar på 0150.
  Dessvärre har Viasat tvingat på mig (om inte flera Viasat-användare) att byta kort. Det nya kortet, som slutar på 0170, får jag inte att fungera...
  Jag har sett till att aktivera det i originalboxen, och kontrollerat att jag fått bild och ljud där. Då det nya kortet inte ville fungera så uppdaterade jag boxen och testade flera olika kombinationer, men jag lyckas verkligen inte få det att fungera...
  Som det ser ut just nu så kör jag senaste versionen av Miraculous och har inga softcams igång, inte mer än kortläsarfunktionen i alla fall. Det har tidigare gått bra med enbart kortet (0150) och Miraculous 2.4(?) utan att behöva ha något mer installerat.

  Om någon här har samma problem eller tips på lösningar så får ni mer än gärna dela med er. Jag har googlat runt och testat en hel del, men det vill verkligen inte fungera...
  • 0 replies
  • 91 views
 3. Frallebullen added a post in a topic Temporära länkar till Miraculous   

  Det är nu uppdaterat
 4. GregKat added a post in a topic Temporära länkar till Miraculous   

  Vore det möjligt att lägga upp filerna på nytt?
  De finns ju dessvärre inte längre, och jag hade gärna fått installera Miraculous på min Mini-box (alltså inte Mini+, vilket är den enda som finns på Miraclefiles...)
 5. genes161 added a post in a topic IPTV   

  Funkade kanon!
  Tackar
   
 6. genes161 added a post in a topic IPTV   

  tack
   
 7. Frallebullen added a post in a topic IPTV   

  Efter lite snabb forskning så hittade jag en guide där några har sagt att det verkar fungera ok
   
  https://wiki.openpli.org/Plugin_Wiki:Iptvplayer
 8. Frallebullen added a post in a topic IPTV   

  Man kan köra IPtv via skript har jag hört. Men mina kunskaper inom det området är tyvärr begränsade
 9. genes161 added a post in a topic IPTV   

  Hallå!!!! 1,5 år senare.....
 10. Frallebullen added a post in a topic Startar inte upp   

  Har du testat koppla ur hårddisken? Eller lagt in en mjukvara på ett USB och tvingat den att läsa minnet?
 11. genes161 added a topic in SoftCAMS   

  cccam eller oscam
  Vad är skillnaden på cccam och oscam? själv kör jag med cccam 2.3.0.
  • 0 replies
  • 227 views
 12. mon added a topic in Allmänt - Hårdvara   

  Startar inte upp
  Har en MB9 Twin  som inte startar upp. Lampan lyser blått men ingenting syns i displayen. Hårddisken spinner inte upp heller så jag misstänker hårdvarufel. Vad kan man göra?
  • 1 reply
  • 246 views
 13. lordb added a post in a topic Hur installerar jag Mgcam?   

  Lägger in denna här också:
  Efter många försök och funderingar. Båda att förstå vad som menats, försökt hitta i boxen, försökt få det att fungera genom ftp och nätverk. Klart omständigt och föga användarvänligt. Det gick inte som förut att bara stoppa in USB-kortet och trycka på röd knapp... Såklart lättare när man fattar hur det är uppbyggt. En enkel guide hade inte skadat.
  Iallafall:
  Stoppa newcam-filen direkt i rooten på en FAT 32 formaterad USB. ENDAST filen. INTE pluginkatalog med filen i underkatalog som det var förut. (Newcam är en list-fil. Den blir newcam.list i boxen. Ska bara heta newcam. Inget list eller ipk)
  Stopp i USB-stickan i fronten på boxen. Gå till "miracle panel - verktyg - file manager". Då kommer två rutor upp till höger. Där väljer man USB på ena sidan och Internal flash på andra.
  Bläddra mellan rutorna med "prev" och "next" -knapparna.
  Ställ in den högra listan på "internal flash - usr - keys"
  I den vänstra listan letar du fram din newcam-fil. Kopiera med gul knapp. (Kopieringsruta dyker upp.)
  När det är klart ska newcam.list finnas på boxens flashminne.
  Starta sen om MgCam (1.38 på min box.) Under "Miraclepanel/softcam panel" (Röd knapp för att starta om.) 
  Sen fungerade det för mig. 
  (Förutsätter att nätverk fungerar.)
 14. lordb added a post in a topic Hur får in mgcamd med newcamd.list i boxen   

  Efter många försök och funderingar. Båda att förstå vad som menats, försökt hitta i boxen, försökt få det att fungera genom ftp och nätverk. Klart omständigt och föga användarvänligt. Det gick inte som förut att bara stoppa in USB-kortet och trycka på röd knapp... Såklart lättare när man fattar hur det är uppbyggt. En enkel guide hade inte skadat.
  Iallafall:
  Stoppa newcam-filen direkt i rooten på en FAT 32 formaterad USB. ENDAST filen. INTE pluginkatalog med filen i underkatalog som det var förut. (Newcam är en list-fil. Den blir newcam.list i boxen. Ska bara heta newcam. Inget list eller ipk)
  Stopp i USB-stickan i fronten på boxen. Gå till "miracle panel - verktyg - file manager". Då kommer två rutor upp till höger. Där väljer man USB på ena sidan och Internal flash på andra.
  Bläddra mellan rutorna med "prev" och "next" -knapparna.
  Ställ in den högra listan på "internal flash - usr - keys"
  I den vänstra listan letar du fram din newcam-fil. Kopiera med gul knapp. (Kopieringsruta dyker upp.)
  När det är klart ska newcam.list finnas på boxens flashminne.
  Starta sen om MgCam (1.38 på min box.) Under "Miraclepanel/softcam panel" (Röd knapp för att starta om.) 
  Sen fungerade det för mig. Seger.
  (Förutsätter att nätverk fungerar och du har satellitmottagning.)
 15. m0thman added a post in a topic Air Tivi+, FRior, and the Streaming Service   

  Hi! I know that this is very old post, but may be you have newer version of Fortis API documentation? My receiver have API version 1.5 and it's a bit different from 1.2. For example I am not able to start HLS stream.
  Thank you!
 16. Frallebullen added a topic in Manualer / Guider / Tutorials   

  Installationsguide Marksänt (T2)
  Nu ska vi gå igenom första gången man startar sin mottagare och vilka inställningar man ska ha om man vill kolla på Canal Digital och Viasat.
  Först väljer vi språk: Svenska. Sen väljer man vilken video ingång man ska använda ( D.v.s Scrat/HDMI/Komponent osv). Välj sedan upplösning.Efter det så ska man välja ifall man ska använda enheten för IPTV eller Satellit/Marksänd/Kabel.
  Sen är det dags att konfigurera nätverksanslutningen. Där kan du välja ifall du har trådlös anslutning eller om du har nätverkskabel. Efter det så väljer du ifall du ska ha en statisk IP till boxen och i så fall matar in den eller om du ska köra på DHCP.
  Efter det så kommer vi konfigurera Tunern. På den översta raden så väljer vi DVB-T2. Andra raden låter vi vara. På 3:e raden så bläddrar vi till höger tills det står " Scandinavia (Europe DVB-T2). Missar du denna inställningen så kommer du inte hitta några kanaler i kanalsökningen.
  Gå vidare genom att trycka OK och om du har internet anslutning så kommer det till där man kan installera kanallista. Det finns dock inga färdiga kanallistor till T2 då det är olika frekvenser beroende på vart i landet man bor.
  Om du inte vill ladda ner någon lista trycker du bara ok och kommer till ett läge där du kan göra en egen kanallista om så önskas. Vill du inte söka in några kanaler så trycker du på " Nej, sök manuellt senare "
  Det sista i guiden är att du väljer ifall du använder något kanalkort. Gör du det så bläddrar du tills du ser respektive namn, annars så väljer du empty. Efter detta val så kommer din mottagare startas om och sedan är de redo för användning.
  • 0 replies
  • 236 views
 17. engeln added a post in a topic Miraclebox premium twin plus   

  Hej, kan bekräfta att jag fått igång boxer med egami 8.0.4 och CI, dock känns den rätt instabil. Bilden fryser lite för ofta med omstart som enda lösning. Återkommer med uppdatering när jag testkört lite mer.
 18. Frallebullen added a topic in Manualer / Guider / Tutorials   

  Installationsguide Satellit
  Nu ska vi gå igenom första gången man startar sin mottagare och vilka inställningar man ska ha om man vill kolla på Canal Digital och Viasat.
  Först väljer vi språk: Svenska. Sen väljer man vilken video ingång man ska använda ( D.v.s Scrat/HDMI/Komponent osv). Välj sedan upplösning.Efter det så ska man välja ifall man ska använda enheten för IPTV eller Satellit/Marksänd/Kabel.
  Sen är det dags att konfigurera nätverksanslutningen. Där kan du välja ifall du har trådlös anslutning eller om du har nätverkskabel. Efter det så väljer du ifall du ska ha en statisk IP till boxen och i så fall matar in den eller om du ska köra på DHCP.
  Efter det så kommer vi till val av satelliter vi ska få in. Beroende på hur många LNB (Mikrovågshuvud) du har så kan man välja olika val. Först går du ner ett snäpp till Mode och väljer DiSEqC A/B ( om du har 2 st LNB ) eller DiSEqC A/B/C/D ( Om du har 4st LNB). I denna guiden väljer jag A/B för jag ska bara få in Canal Digital och Viasat. Efter det så klickar du vänster 1 gång så det står " 0.8W Ku-Band Thor 5/6/7 & Intelsat 10-02. Detta är satelliten för Canal Digital. Sen går jag ner ett snäpp och trycker höger 4 gånger så kommer vi till 4.8 Ku-Band Astra 4a & SES 5. Detta är satelliten för Viasat.
  Gå vidare genom att trycka OK och om du har internet anslutning så kommer det till där man kan installera kanallista. Om du vill ha den till parabol så väljer du den som heter " Svenska kanallistor (Datum).
  Om du inte vill ladda ner någon lista trycker du bara ok och kommer till ett läge där du kan göra en egen kanallista om så önskas. Vill du inte söka in några kanaler så trycker du på " Nej, sök manuellt senare "
  Det sista i guiden är att du väljer ifall du använder något kanalkort. Gör du det så bläddrar du tills du ser respektive namn, annars så väljer du empty. Efter detta val så kommer din mottagare startas om och sedan är de redo för användning.
  • 0 replies
  • 164 views
 19. Frallebullen added a post in a topic Miraclebox premium twin plus   

  Hej! Det borde bara vara att köra Egami och sätta igång Common interface. Sen ska resten sköta sig själv
 20. engeln added a topic in Allmänt om Mjukvara   

  Miraclebox premium twin plus
  Hej, är det någon som kör denna box med 2xT2 och har fått det att fungera med avkodning av kanaler för boxer ?
  Isåfall en enkel guide tas tacksamt emot samt vilken mjukvara och CI modul och kort som körs.
  //engeln
  • 2 replies
  • 437 views
 21. engeln added a post in a topic Hur man lägger in en ny mjukvara i sin box   

  jag är 99.99% säker att detta inte är en touchknapp, den reagerar inte på touch. Det kan ju hända att de gjort om konstruktionen.
  Det finns en enkel lösning på detta problem och det är att gå in och ändra ett filnamn på flashminnet miraclebox/twinplus/ från noforce till force så flashas boxen om utan någon knapptryckning. Du måste dock ta ur minnet då boxen bootar om annars flashas den igen.
 22. EdBaker added a post in a topic Hur man lägger in en ny mjukvara i sin box   

  Jag har också en MB Twin+. På min är detta en touchknapp (icke mekanisk m.a.o.).
 23. engeln added a post in a topic Hur man lägger in en ny mjukvara i sin box   

  Hej Edbaker
  Detta som syns på denna bild är ingen touchknapp på min box, det är en lysdiod som sitter innanför plastfronten.

 24. EdBaker added a post in a topic Hur man lägger in en ny mjukvara i sin box   

  Det är On/off (touchknapp) på fronten av boxen som avses.
 25. engeln added a post in a topic Hur man lägger in en ny mjukvara i sin box   

  Hej Frallebullen.
  Jag har just införskaffat en premium twin+ och har lyckats få den i ett obrukbart skick efter en kväll...
  Den kommer till Booting... sen händer inget mer.
  När jag försöker lägga in ny mjukvara enligt din instruktion så kommer jag en bit till med egami-8.0.4-mbtwinplus-20170812_usb.zip om filerna ligger i katalog
  miraclebox/twinplus/ , det kommer upp text Press buttom under ett antal sekunder (5s) men eftersom ingen button finns på denna box så kan jag inte trycka på något och jag kommer inte vidare.
  Har provat med ett antal mjukvaror med samma resultat
  Har provat att toktrycka på alla knappar på fjärren men det fungerar inte.
  Måste man mekka isär den för att hitta en "knapp" att trycka på
  /engeln