Mikael

REGISTERED
 • Content count

  5
 • Joined

 • Last visited


Mikael's Activity

 1. Mikael added a topic in Allmänt om Mjukvara   

  Kopiera från HD 9 till Twin+
  Hej
  Jag har upptäckt att min gamla HD9 har blivit på tok för varm. Så jag köpte nu en Premium Twin+ som ersättare. Dock så har vi en hel del inspelade filmer på den gamla boxen som vi vill föra över till den nya. Upptäckte att det går att föra över via ftp och att den nya Twin+ läser filerna utmärkt men det tar en otrolig tid...
  Vilka tips har ni för att det skall gå fort att få över mina 300GB filmer?
  Hoppas på ett snabbt svar!
  Med Vänlig Hälsing
  Mikael
  • 1 reply
  • 867 views
 2. Mikael added a post in a topic M9 - V2.10.11 och V2.10.11 CI+   

  EPG fungerar inte!

  Vi har problem med att EPG inte fungerar för vissa kanaler. Det gäller SVT1 HD, SVT2 HD och TV4 Västmanland. Den visar 'Ingen information' för dessa kanaler. Övriga fungerar bra. Den slutade troligen fungera någon gång 22-23 feb. (har varit ute och rest så vet inte exakt).

  Vi har bara Boxers gratisutbud.

  Installerade V2.10.11 idag för att se om det löste problemet. Men det gjorde den inte. Har gjort fabriksåterställning.
 3. Mikael added a post in a topic MB9 - V2.09.87 + 2.09.88 CI+   

  Buggrapporter (Använder version 2.09.87):

  1. Under en veckas till så har jag inte kunnat ta bort inspelningar. Efter att markerat filen tryckt alternativ->radera så har jag fått "This file is playing ..." och filen har inte kunnat raderas. Det har ingen betydelse om jag precis har slagit på boxen eller den har varit på ett tag. Det har heller ingen betydelse vilken fil det gäller. (Går heller inte att flytta filer).

  2. Spellista: 'Musik', 'Foto'. Varför är inte alla bilder och musik markerade från början? Det borde vara default!

  3. Spellista: 'Musik' Markerar alla låter. Markerar en låt lite längre ner och trycker på play. Då startar alltid första låten.

  4. Spellista: 'Foto'. 'Laddar' mellan varje foto är irriterande och fotovisningen känns inte särskilt '2012'.

  5. Spellista: När man växlar läge. vill man komma till mappen för just det spelläget. T.ex. musikmappen för musik och fotomappen för foto.

  6. Spellista: 'Musik' default sorteringsordning är 'storlek' vilket är underligt. Varför inte spelordning?

  7. Avstägning vid inspelning. Känns inte som detta fungerar rätt. Inspelningarna har inget med att göra om man vill stänga av en box eller ha den på. Inspelningen skall alltid göras. Har man tryckt på stäng av så stängs boxen av efter att inspelningen är avslutat. Detta tycks inte fungera...

  8. Spola: Här vill man inte bara kunna spola ett visst antal gånger. Man vill ha det som TF ett tidsband där man kan spola väldigt fort. T.ex. spola förbi reklam asap...

  Några av dessa kan tyckas som småsaker i jämförelse med de där boxen hänger sig eller det inte går överhuvudtaget men igen jag har en TF5700 och famljen behöver se att denna är bättre... Argumentet med SVT HD och 5.1 ljud biter inte riktigt (speciellt som 5.1 ljud verkar vara väldigt sällsynt).

  För som inte har TF5700 kan jag bara säga att den boxen hänger sig inte och det är detta som mina familjemedlemmar är van vid. Såg någon annan tråd där argumentet 'alla boxar hänger sig någon gång'... Ribban ligger helt enkelt på en annan nivå.

  Igen: Från mitt tidigare inlägg i denna tråden: Är det verkligen vettigt att rapportera stora som små buggar i form av trådar?
 4. Mikael added a post in a topic MB9 - V2.09.87 + 2.09.88 CI+   

  Tack Aros för ditt svar!

  Kunde jag bara ändra i mitt inlägg så skulle jag ändra 'Fjortis' till 'Fortis'.

  Nu var det en hel del andra saker jag skrev som jag inte har fått någon kommentar till. Vet du om det är rätt forum att ta upp dessa frågor eller finns det något annat sätt att skicka kommentarerna på?
 5. Mikael added a post in a topic MB9 - V2.09.87 + 2.09.88 CI+   

  Hej

  Har nu haft MB 9 i två veckor. Tanken är att den skall ersätta våran TF5700. Men övriga familjemedlemmar är nöjda med vår Topfield och är inte övertygad om Miracleboxens fördelar... Det finns en hel del prylar som skulle behöva förbättras för att den box skall få ett entydigt jubel av familjemedlemmarna... Jag har listat en hel del 'bugg rapporter' nedan. Men innan några reflektioner:

  A. Det finns väldigt få plugins... och forumet är väldigt lite besökt. Det kan bero på att marknaden för boxen är väldigt liten. Jag förstår att Miraclebox kommer från Fjortis. Kanske namnet Fjortis inte direkt slår i Sverige men man behöver verkligen en större krets som tillverkar plugins och skickar in buggrapporter. En tanke kan vara att produktnamnet Miraclebox (bra namn) och Fjortis kan verka parrallellt men mjukvaran har samma namn. Här ser jag inga problem att mjukvaran skulle heta 'Fjortis'... Forumet borde vara på engelska och innefatta alla som har mjukvaruplattformen.

  B. Det är inte seriöst att rapportera buggar i en tråd... Det borde finnas ett verktyg för att rapportera in buggar. Jag gissar att det heller inte gör något om rapporterna är på engelska.

  C. Manualen är bra på det den beskriver men det finns hur mycket som helst som inte är beskrivet. Ta t.ex. hur man laddar ner plugins. Det kan inte vara meningen att alla skall leta runt i alla olika trådar för att förstå hur man skall göra. OK med en komplitterande manual på forumet som går att ladda ner. Gör inget att den är på engelska.

  D. För att produkten skall flyga så behövs en bredare kundbas och inte bara entustiasterna på detta forum. Prio ett är att få bort alla 'buggar' som gör att fru Svensson kan använda boxen. Det måste vara helt självbeskrivande hur nya versioner laddas ner. (Fabriksåterställning är inte direkt intuntivt...). När väl produkten flyger så är 'plugins' verkstaden väldigt bra! Entustiasterna förstår säkert att dyra plattformar kräver en bred kundbas.

  Jag fick inte med några buggrapporter i tråden. De kommer i nästa inlägg.