asm1

REGISTERED
 • Content count

  17
 • Joined

 • Last visited


asm1's Activity

 1. asm1 added a post in a topic MB9 ERR:0 05   

  Glömde en viktig sak:  Disken måste naturligtvis vara NTFS eller FAT32 för att kunna läsa direkt på en Windowshoj.  FSproxy ska kunna läsa JFS men jag har aldrig försökt - har inte haft någon anledning! 
 2. asm1 added a post in a topic MB9 ERR:0 05   

  Det var verkligen synd.  Det låter som om något på en lägre nivå än programvaran är trasig:  Antingen boxen som sådan eller loadern själv.  Har tyvärr ingen aning om hur man kan installera om loadern eller om det ens går.  Jag kan inte hitta någon distribution av Loader 6.0.  Och hur får man in en ny laddare om den installerade laddaren inte kan ladda?  Enda förslaget jag har kvar är att slå en signal till Digitalboxen.se  
  Om du inte kommer någonstans och vill rädda dina inspelningar så har jag sett s.k. 'hårddiskkabinetter' (t.ex.på kjell.com).  Med dessa verkar det vara möjligt att använda disken som USB-ansluten extern disk.  Men nu är vi på något som jag definitivt inte har någon erfarenhet av.
  Vad jag vet är att boxens *.ts filer inte kan läsas direkt av t.ex. VLC Player, såvida det inte har hänt något sedan jag försökte.  Men de kan lätt konverteras med det förträffliga programmet ffmpeg.  Jag hämtade från http://ffmpeg.zeranoe.com/builds  där det finns färdigkompilerade Windows versioner.  Ingen installation - bara till att packa upp med WinZip el. dyl.  
  Om vi antar att ffmpeg packades upp till  C:\Users\MinUser\ffmpegMapp  så har jag använt följande kommandon för att konvertera::
  C:
  cd \
  cd Users\MinUser\ffmpegMapp\bin
  ffmpeg.exe    -i  path-till-MB-filen.ts    -acodec copy    -vcodec copy    path-till-NyFil.ts
  NyFil.ts  kan nu spelas upp i VLC Player eller Windows Media Player - så var det för mig åtminstone.  Det verkar också gå bra att specificera den nya filen som mp4 om man spelar upp med VLC, men WMP kan har problem med ljudet.
  Lycka till!
 3. asm1 added a post in a topic MB9 ERR:0 05   

  Felkoder borde stå i manualen, men det kan vi nog glömma.  Men titta på http://miracleforum.net/index.php?/topic/1869-error-koder/  Inte för att jag förstår, men...
  Ditt problem kan naturligtvis bero på att själva boxen har skadats.  Vet inte vem som kan hjälpa då.  Möjligen har http://www.digitalboxen.com/ service. Värt ett försök...
  Är det programmet som har tagit skada så kan Flash Fix KANSKE hjälpa.  När jag köpte min box för 5 år sedan så var det allsköns problem, på grund av usel programvara.  Jag bad om hjälp i forum och ett förslag var att använda Flash Fix.  Den lade grunden för en programversion som fungerade bättre.
  Flash Fix beskrivs i  http://miracleforum.net/index.php?/topic/153-guide-få-igång-en-miraclebox-som-inte-bootarstrular/  Beskrivningen pratar om programvara version 1 och 2.  Kan aldrig tänka mig att du har annat än 2.  Beskrivningen pratar också om att använda Porter Express.  Jag tycker att det är mycket enklare att lägga programmet på ett USB-minne och starta därifrån.  
  Så här gjorde jag: 
  1) Tankade ned Flash Fix (flashv6miraclebox9hdtwinpvr.rar) från http://miraclefiles.net/index.php?download=63  och packade upp den:  går bra med nästan vilket zip-program som helst.  Fick då Flash.v6.MIRACLEBOX.9hdtwinpvr.ird
  2) Kopierade Flash.v6.MIRACLEBOX.9hdtwinpvr.ird  till roten på ett USB-minne. 
  3) Startade upp boxen från USB-minnet
     Mina anteckningar säger så här:  
     * Stoppade in USB-minnet och valde "Download" ("Nedladdning"?) = röd knapp från pop-up menyn. 
     * Efter mycket lång tid startade boxen om.
     En rekommendation i Miracleforum (som numera verkar vara borta men som jag lyckligtvis skrev av) sade så här: 
     
     * Stäng av boxen med strömbrytaren på baksidan 
     * Tryck "pil upp" knappen på framsidan och håll den intryckt
     * Slå på strömbrytaren 
     * Släpp "pil upp" när “Scan USB” or “Reading USB”  visas  
     * Vänta tills "End" visas. 
     * Boxen borde nu starta om 
     Välj själv...  Hursomhelst, det tar MYCKET lång tid! 
  Vad som hände, förutom att Flash förmodligen fixades (vad det kan innebära), är att en fräsch programversion installerades. Versionen är 2.09.35 - över 5 år gammal!  Alla egna inställningar var bortblåsta.
  Nu kan du åtminstone se om boxen går att starta.  

  Sedan var det dags att installera en nyare programversion.  Efter att har gjort det gjorde jag en fabriksåterställning (från boxens menyer).  Och då kunde jag göra om mina egna inställningar.   
  Och vilken programversion ska man välja?  Senaste på http://www.miraclebox.se/downloads.html  är 2.11.87 från 2014...  Se  http://miracleforum.net/index.php?/topic/2307-m9-v2-11-87/  Titta också på omdömen i forum.  Det verkar som om man måste leta hos andra leverantörer (vanligen Octagon) om man vill ha något nyare och alla versioner tycks ha någon svaghet, mer eller mindre allvarlig.  Jag har förstått att Octagon SF1028P är i praktik samma box som MB9 och "Kjello" talar varmt om just Octagons version av 2.11.87 i http://miracleforum.net/index.php?/topic/2304-formatering-och-installation-md9/#comment-18386  och http://miracleforum.net/index.php?/topic/2307-m9-v2-11-87   Hos http://www.octagon-germany.eu/downloads/digital-receiver/hdtv-receiver/sf1028p/ finns version 2.12.33  Vet ingenting om dessa versioner. För att använda andra leverantörers program måste man tydligen konvertera via ett program som heter IRD Reseller Changer som gör att programmet ser ut att ha levererats av Miraclebox.  Leta i forum och/eller fråga Hr. Google om "IRD Reseller Changer".  
  Och till sist en STOR brasklapp:  
  Jag är absolut INGEN EXPERT - tvärtom.  Ovanstående beskriver ett förfarande som lyckades för MIG efter förslag från forum när jag hade bekymmer. Jag vet inte om det hjälper i ditt fall eller om det t.o.m. gör saken värre.  Om du väljer att göra ett försök så är det på eget bevåg. 
  Lycka till! 
 4. asm1 added a post in a topic Spela upp inspelat material?   

  Jag har inga problem med att spela upp en inspelning med VLC.  Inte med WMP heller. Det är TS filen du ska öppna. Jag vet inte vad IDX och RAP filerna har för funktion. Fast för egen del tycker jag att det är trevligare att sitta i en bekväm fåtölj och spela upp på en stor TV, via MB.   Brasklapp: Jag har en MB9 med en extern USB disk.     Titta också på http://miracleforum.net/index.php?/topic/2207-undertexter-ts-filer-och-subtitels
 5. asm1 added a post in a topic Avbryta inspelning   

  På min (kör en urgammal - c:a 2år - version av SW) så trycker jag på stopp-knappen.  Får upp en fråga om jag verkligen vill avbryta.  Klickar 'Ja'.  Klart!    
 6. asm1 added a post in a topic version 2.11.83 ??   

  I oktober 2013 hämtade jag IRD Reseller Changer v1.4 och v6.0 från http://www.linux-sat-keys.com/forum/threads/2181-AV7500-IRD-Reseller-changer-latest?highlight=reseller+changer  (man måste registrera hos dem för att hämta program)

  Jag lät VirusTotal.com analysera filerna.  Alla antiviruspaket tyckte att 6.0 var OK och alla utom en tyckte att 1.4 var OK (Jiangmin tyckte sig hitta Trojan/Genome.bsm).  Så det verkar som om linux-sat-keys.com har ren SW. Brasklappen är att jag använde aldrig något av programmen.  Kanske dags nu när 2.11.87 låter lovande.  Fast det kommer kanske en äkta Miraclebox version.  Eller?  
 7. asm1 added a post in a topic Dags för ny FW   

  Jag har en gammal Samsung kombinerad DVD / bandspelare som har löst slow-motion så här:

  Trycker man framspolningsknappen när man är i playläge, då får man snabbuppspelning (precis som med MB). Men är man i pausläge så får man slow-motion uppspelning. Trycker man en gång till får lite snabbare slow-motion och en tredje gång ännu snabbare.

  Det är väl något sådant du efterlyser Ed, eller?

  Det känns helt naturligt - mer så än ovanstående lösning. Vågar vi hoppas på något liknande?
 8. asm1 added a post in a topic Felaktigt inspelad fil   

  Det här låter som min MB9 var när jag köpte den. Skillnaden är att det låter som om dina bekymmer endast uppstår på betalkanaler. Jag har endast gratiskanaler.

  Programmet som min hade vid leverans var gammalt och problemet försvann när jag bytte till senaste version.

  Så här gjorde jag:

  1) Skrev upp mina inställningar - behövs för (5).

  2) Formaterade om (NTFS) disken - behöll NTFS som filsystem.
  Inte säkert att det behövdes, men jag ville ha ett känt utgångsläge.
  Jag gjorde det på PC'n eftersom formatering på MB tog bara några sekunder (för 500GB). Den gör nog bara
  en filrensing.

  3) Körde 'Flash Fix'.
  Hämtade 'Flash Fix' - se viewtopic.php?f=13&t=163
  Packade upp och kopierade filen till USB minne (enklare än att använda Porter Express enligt min mening).
  Stoppade in minnet i boxen och valde ”Download” (röda knappen på fjärrkontrollen).
  Tog lång tid men lyckades och boxen startade om.
  Programvaran blev nu V2.09.35 Väldigt gammal, men ett rent läge.

  4) Hämtade senaste programvaran från miraclefiles.net, kopierade till USB minne och körde på samma sätt
  som (3)

  5) Återställde till fabriksinställningar och anpassade sedan enligt mina önskemål.

  Nu var “Felaktigt inspelad fil” borta, liksom ett antal andra problem.
  Just nu använder jag V2.10.28 (utan CI+) och det fungerar mycket bra för mig.

  Jag har sett i forum att somliga måste använda plugin 'erase_var' vid upprensning, men det behövdes inte i mitt fall. Är lite osäker på när den i så fall ska användas. Gissningsvis innan 'Flash Fix' ovan.

  Se också viewtopic.php?f=26&t=1590 där jag fick en massa hjälp.

  Jag är lite trevande i den underbara MB-världen, så du agerar naturligtvis på egen risk.

  Lycka till!
 9. asm1 added a post in a topic Hur får jag stopp på inspelning i Timeshift?   

  Precis! Jag vill ha Timeshift och "Manuell" är varianten som passar mig bäst. Vad jag efterlyser är ett enkelt sätt att avsluta uppspelningen och återgå till "Live TV" (vilket Stopp gör perfekt) OCH avsluta inspelningen, vilket Stopp INTE gör. Alltså, jag vill inte att disken ska fortsätta att jobba när jag är klar med det timeshiftade materialet.
 10. asm1 added a post in a topic Hur får jag stopp på inspelning i Timeshift?   

  Ja, men då har jag ingen timeshift alls (testade).
 11. asm1 added a post in a topic Hur får jag stopp på inspelning i Timeshift?   

  Om du menar knappen längst fram till vänster på fjärrkontrollen, knapp nr. 1 (Power) enl. manualen, så ja, då stannar den. Men det verkar lite häftigt att stänga av boxen för att få stopp på disken - speciellt när man, som jag, använder "djup standby" (A/V-inställningar -> Elsparande i viloläge = På)

  För mig känns det logiskt att det ingår i vad Stopp gör när man avslutar uppspelning av (manuell) Timeshift.

  Kan det vara så enkelt att det saknas lite kod? Något i stil med:

  if (timeshift_mode == manuell) {sluta_skriva_till_disk();}

  Hur som helst, alla förslag är mycket välkomna!
 12. asm1 added a post in a topic Hur får jag stopp på inspelning i Timeshift?   

  Tack för förslaget men nej, inställningen är "Manuell".
 13. asm1 added a topic in Allmänt - Mjukvara   

  Hur får jag stopp på inspelning i Timeshift?
  Tänk följande scenario: Jag tittar på Rapport och telefonen ringer. Trycker "Pause" och tar samtalet. Trycker sedan "Pause" igen och Rapport återupptas. När programmet tar slut trycker jag "Stopp" och boxen återgår till "Live TV". Får t.o.m. en liten "Live" ruta längst upp till höger som bekräftelse. Så långt, allt väl. Men, disken fortsätter att jobba (min har en indikator som visar när den skriver och/eller läser eller är i vila). Det känns som om "Stopp" också borde avsluta inspelningen.

  Så, hur får jag stopp på diskens aktivitet?

  Har upptäckt att ett sätt att få den i vila är att byta kanal, men det känns som en nödlösning och boxen har då (under V2.10.11 åtminstone) hängt ett par gånger.

  Förresten, det rör sig om MB9 2xT2, V2.10.28 och med Timeshift satt till Manuell. Och disken är extern USB.

  Förresten 2: Hittade ett gammalt inlägg viewtopic.php?f=26&t=290&p=2207&hilit=timeshift#p2207 som liknade det här, men (om OP var nöjd med svaret) var det inte samma problem.
  • 8 replies
  • 552 views
 14. asm1 added a post in a topic Flash Fix   

  Nu rullar V2.10.11! Det ironiska är att någon rensning av /var behövdes inte. Jag gjorde ett försök efter Flash Fix / V2.10.11 och det fungerade. Beror kanske på att jag inte har installerat några plugins.

  När jag köpte boxen var den, i praktik, oanvändbar för inspelning. V2.10.11 verkar ha fixat dessa problem - hurra! Men den borde ha fungerat "out of the box"...

  Nåja, nu fungerar den, så ett jättestort tack till alla ni som har hjälpt mig i mål!
 15. asm1 added a post in a topic Flash Fix   

  Tack prelatur! Du har säkert räddat mig från stora bekymmer.

  Och tack imp - kanske vad pede syftar på.

  Var det erase_var du menade, pede?