Anders2

REGISTERED
 • Content count

  170
 • Joined

 • Last visited


Anders2's Activity

 1. Anders2 added a post in a topic FW 2.12.15?   

  Var har ni hittat den? Skulle vara intressant att prova för T2.
 2. Anders2 added a post in a topic Helt novis med denna box (Miraclebox 9 S Twin HD PVR)   

   
  Det följer väl med en överkoppling från tuner1 till tuner2 med boxen precis som när jag köpte min för T2 tror jag. Så du kommer kunna använda bägge tuners i alla fall.
 3. Anders2 added a post in a topic Optagelser på mere end 4 GB filer   

  Du kan ha ts filer som är större än 4 Gb, men det är inte säkert att alla program stöder det. 32-bitars OS har också problem eftersom de inte kan hantera mer. Det lättaste är nog att slå ihop flera ts filer till en stor för att se om det funkar i XBMC.
 4. Anders2 added a post in a topic MB 9 med Boxer CI-modul?   

  Ja, det behövs bara för HD-kanalerna idag. Sen vet man ju inte vad de kommer hitta på framöver.
   
  Du kan inte prata med markägaren så det löser sig?
 5. Anders2 added a post in a topic MB 9 med Boxer CI-modul?   

   
  Kör med Clone+, varav 2 Clonekort i boxen (ett i intern läsare och ett i CI+ modul) och det funkar. Nu skall det sägas att jag bara använder boxen för ren inspelning, för normalt tittande så kör jag CI+ modul direkt i TV:n.
 6. Anders2 added a post in a topic Nybörjarfrågor innan köp   

  Kör en Miraclebox 9 (ej Premium alltså) och spela in flera kanaler funkar, dock så behöver du Boxers CI+ modul *för HD* som redan påpekats. Likaså funkar timeshift och inspelning till ts kan redigeras med Videoredo. Jag har inga knappcellsbatterier i min fjärr så det måste vara en tidig variant? Att dela kort funkar med Clone+ i alla fall. Hur många kanaler du kan spela in beror på vilka kanaler du väljer, jag tror inte de kan ligga på samma MUX.
   
  Frågan är om du har tiden i alla fall för att få tillbaka investeringen. Enligt regeringsbeslut så skall 700 MHz bandet användas av mobiltele från senast 1 april 2017 tror jag. Detta innebär att MUX:ar flyttas över till DVB-T2. Det som händer då är att Boxer förmodligen går över helt till MPEG-4 för att få plats och kanske även kanaldelning (som redan hänt med C More Hits tex). Resultaten blir att du då måste ha en CI+ modul för varje kanal, alltså ett max på två för Miraclebox 9, så som jag ser det är det en rejäl försämring på väg för den delen. Boxer överklagade naturligtvis och om jag minns rätt så rekommenderade utredaren att Boxer skulle få köra till 2020, men de kördes över av regeringen till "telefonsidans" jubel.
   
  Jag kan ju ha fel, men jag tror att Boxer kan få det tufft framöver pga övergång för alla kanaler till MPEG-4. Mitt råd skulle nog vara att satsa på ett annat alternativ, om möjligt. Vad som händer med de fria kanalerna är enligt Teracom oklart.
   
  http://pts.se/sv/Nyheter/Radio/2014/Mer-frekvenser-kravs-for-snabbare-bredband-i-mobilnaten-/
 7. Anders2 added a post in a topic Air Tivi+, FRior, and the Streaming Service   

  svegust: Man kan strömma även kodade kanaler, men jag tror att streaming_possibility i XML svaret ovan måste vara 1 för den kanal man vill strömma. För T2 så går det att strömma kodade kanaler i alla fall, men jag kom inte ihåg ifall det var exakt alla.
   
  OA22: Verkar XML svaret vara komplett med slut-taggar och så i webbläsaren, så att det tex inte är servern som får knas och inte skickar allt data? Verkar det vara hela ditt kanalutbud? Om ja på dessa så verkar det inte vara knas på boxen (servern) eller någonstans i ditt nät utan någon slags bugg i klientprogrammet. Kan vara värt att dra iväg ett mail till Octagon i sådana fall och rapportera det som en bugg.
 8. Anders2 added a post in a topic Air Tivi+, FRior, and the Streaming Service   

   
  Prova att få upp kanallistan direkt i webbläsaren på datorn för att se om det funkar där, genom att skriva:
   
  http://w.x.y.z:8080/frql?q=svc_list
   
  där w.x.y.z är boxens ip. Du skall få ett svar i webbläsaren i XML format.
 9. Anders2 added a post in a topic Ingen nätverksenhet hittades   

  Den varianten har jag aldrig sett förr! Vad har du som DHCP-server?
   
  Se till att den manuella adressen du sätter är utanför DHCP scopet, annars kan du få dubbla adresser någonstans med krock som följd.
 10. Anders2 added a post in a topic Ingen nätverksenhet hittades   

  Om du sätter en adress/mask/gateway manuellt på boxen istället, får du kontakt med boxen då? Hur försöker du få kontakt med boxen? Via ett share? Ping? En annan sak också, försöker du komma åt boxen via ip adress eller via ett namn?
 11. Anders2 added a post in a topic Ingen nätverksenhet hittades   

  Jag har för mig att den där installationsguiden var lite knölig, kommer ihåg att jag också hade problem att få till det i guiden. Jag skulle nog skippa guiden och sätta upp det efteråt istället. Om det inte funkar efter att du satt upp det manuellt så kan du skriva en ny post. Skriv i sådana fall om du använder tråd eller trådlöst nätverk, DHCP eller manuell ip tex.
 12. Anders2 added a post in a topic SVT play   

  Ett tips kan vara att bygga ett plugin för pirateplayer. Pirateplayer är en WIn, Linux etc app för att tanka ned från playtjänster. Källkoden är fri för nedladdning och det finns en Linuxversion, dock passar den inte rakt av för den version som är för boxen. Men det borde vara relativt lätt att bygga en version från källkoden. Applikationen täcker in ett flertal playtjänster.
   
  Mer info om applikation och källkoden finns på:
  http://pirateplay.se
   
  Kanske ett lagom projekt om någon vill börja bygga något för Miracleboxar
 13. Anders2 added a post in a topic version 2.11.83 ??   

  Har inte testat den själv men optimeringar i Air Tivi låter intressant då det hackar för mig i alla fall idag.
   
  Håller med att lite mer info om kommande fw tex vore bra.
 14. Anders2 added a post in a topic Air Tivi+, FRior, and the Streaming Service   

  I see that Octagon has released a 2.11.87 which includes performance improvements for Tivi:
   
  Changes for Octagon 2.11.87 in german:
  --> YouTube Funktion verbessert. --> YouTube Kategorien aktualisiert: --> Top Rated, Top Favorite, Most Viewed Removed. --> AirTivi+ Funktion verbessert. --> Webzeal (WebBrowser) verbessert. --> Sonderzeichen Fehler behoben. --> Favoriten Zuordnung verbessert. --> Media-Player Verbessert. --> Diverse Korrekturen zur Verbesserung der Gesamtperformance Do anyone know if a Miraclebox update is planned?
 15. Anders2 added a post in a topic Upplösning   

  A/V inställningar i meny ställd på PAL och auto?