I-had-a-dreambox

REGISTERED
 • Content count

  62
 • Joined

 • Last visited


About I-had-a-dreambox

 • Rank
  Experienced

I-had-a-dreambox's Activity

 1. I-had-a-dreambox added a topic in Mjukvaror   

  Boot Loader 7.06
  Min Box bootar inte upp som den ska längre. Står L000 på displayen när jag startar upp den. Har försökt lägga in olika mjukvaror men jag får ER10. Misstänker att jag behöver installera bootloader. 
  Var kan jag hitta L7.06 eller vad som helst som fungerar till M6+ HD. Finns inte att hämta på miraclefiles eller Miraclebox.se.
  Finns det någon som sitter på L7.06 och kan dela med sig till mig?
  • 0 replies
  • 1,665 views
 2. I-had-a-dreambox added a topic in Allmänt - Hårdvara   

  Hur få isär fjärrkontroll small
  OK-knappen har slutat fungera på fjärrkontrollen till min MB6+. Hur får man isär den? Alternativt var får man tag i en fjärrkontroll? Jag vill ha small-modellen.
   
  http://www.miraclebox.se/product/139/mb-remote-small.html
  • 1 reply
  • 750 views
 3. I-had-a-dreambox added a post in a topic MB 6 plus HD kraschar med L706   

  Jag använder själv L706 och HS2.11.87 och kör xcam130709 med bra resultat. Ta bort befintlig kanallista och gör en ny från grunden. En gammal kanallista kan göra att boxen kraschar. Dessutom kraschar min box sporadiskt om jag använder mig av 1080p som utsignal. Använder 720p eftersom min tv endast är HD-ready men 1080i fungerar lika bra.
 4. I-had-a-dreambox added a post in a topic Spela upp inspelat material?   

  Nero showtime klarar av att spela upp "skiten", såvida inte inspelningarna är krypterade. Annars klarar miraclebox även av att spela upp inspelat material.
 5. I-had-a-dreambox added a post in a topic Uppdaterad lag beträffande viss avkodningsutrustning 2014/08   

  5 § "Avkodningsutrustning får inte heller anskaffas eller användas för privat bruk i syfte att göra tjänst som omfattas av lagen tillgänglig i tolkningsbar form utan tjänsteleverantörens godkännande". Det tolkar jag som att man endast får använda av leverantören godkända digitalboxar. Om man däremot har en icke godkänd digitalbox för att ta emot marksända signaler och inte har ett avtal med tjänsteleverantören, gör man då ett lagbrott?
 6. I-had-a-dreambox added a topic in Allmänna digital-tv nyheter   

  Uppdaterad lag beträffande viss avkodningsutrustning 2014/08
  Hur påverkar den nya lagen användning och innehav av miraclebox?
  www.stopnordic.com/index.php/sweden/
  • 3 replies
  • 1,260 views
 7. I-had-a-dreambox added a topic in Allmänt - Hårdvara   

  Miraclebox 9 twin HD eller premium HD
  Har funderat på att skaffa en twinbox nu när jag fått min MB6+ att fungera tillfredställande. Detta för att kunna göra serieinspelningar på intern hårddisk och att kunna spela in ett program och se ett annat. Men valet står mellan Signum och Premium. Vad kan Premium göra som inte Signum klarar? Har Premium bättre EPG vilket är något som min nuvarande signum har problem med. Speciellt viasat-kanalerna. Jag föredrar signums enkelhet då jag har pysslat en hel del med dreambox Enigma1 tidigare och då i huvudsak Gemini-image. Kravet är att boxen är stabil utan hängningar.
  • 0 replies
  • 553 views
 8. I-had-a-dreambox added a post in a topic Viasat har frivisning utvalda HD-kanaler, 4:3 bild. 22/7 -14   

  Fyrkantig bild trodde jag tillhörde förra seklet. Som när de sänder Åsa Nisse på SF-kanalen. Det jag har problem med är att jag får pelarbild på TV6HD men fullbild på TV6. Var gör jag inställningarna?
   
  Har en MB6Plus
 9. I-had-a-dreambox added a topic in Allmänna digital-tv nyheter   

  Viasat har frivisning utvalda HD-kanaler, 4:3 bild. 22/7 -14
  Efter lite zappande upptäckte jag att TV6 HD gick att se.Däremot fick jag bilden med svarta staplar på var sin sida (pelarbild). Sänds TV6 HD i 4:3 format eller är det något med våra boxar som inte fungerar? Såg nu att även Viasat Explorer HD visade pelarbild. Vad är detta? Vissa program visas med fullbild och andra pelarbild. De vanliga motsvarande SD-kanalerna visar alltid fullbild.
  De kanaler som sänds okrypterat är Viasat explorer, history, nature och TV6 hd.
   
  • 6 replies
  • 2,084 views
 10. I-had-a-dreambox added a post in a topic Bästa mjukvaran för Miraclebox 6 HD+   

  Jag kan bara hålla med. Efter att jag ändrat upplösningen till 720p så har boxen fungerat utan omstart i en vecka. Men vad är det som gör att jag inte kan använda 1080p utsignal utan att boxen hänger sig?
 11. I-had-a-dreambox added a post in a topic Bästa mjukvaran för Miraclebox 6 HD+   

  Efter ett nytt försök med senaste mjukvaran så verkar det inte så tokigt ändå. Hängningarna skedde under natten då TVn vart avstängd. Ändrade bildupplösning från automatic till 720P. Nu har den funderat i två dygn. Har en HD-ready Panasonic Plasma via HDMI.
 12. I-had-a-dreambox added a post in a topic Bästa mjukvaran för Miraclebox 6 HD+   

  Har nu provat firmware V2.11.77, V2.11.87 och till och med V2.11.96. Alla med samma resultat. Boxen "fryser" och reagerar inte på fjärrkontrollen. Det enda man kan göra är att dra ur sladden då MB6plus saknar on/off-brytare. Frysningarna/hängningar sker ett par gånger om dagen. Låter man boxen vara på över natten har boxen hängt sig på morgonen. V2.10.67 fungerar fortfarande skapligt så länge man bara ser på tv.
  Är det någon som lyckats få boxen att fungera mer än ett dygn utan omstart och vad har ni för programvara/inställningar?
 13. I-had-a-dreambox added a post in a topic m9-v2-11-87   

  Hur funkar V2.11.96? När det släpps en ny version så är allt guld å gröna skogar men efter ett tag uppdagas det att boxen är precis som vanligt. Med andra ord instabil med frysningar. Då jag själv har en M6plus men funderar på en M9 så undrar jag, är MB9 stabil med senaste programvaran?
 14. I-had-a-dreambox added a post in a topic Formatering och installation MD9   

  Är Octagons fw 2.11.87 bättre än miraclebox egna fw 2.11.87? Finns att hämta på miraclebox.se
  Man kan ju spara kanallistan och eventuella softcam-filer innan man återställer boxen.
 15. I-had-a-dreambox added a post in a topic programvara   

  Ska inte vara några problem att installera äldre programvara. Man får dock installera en äldre version av xcam. Jag har oxå låsningar men det händer väldigt sällan. Upplever att nyare programvara inte löste problemen utan bara ställer till besvär.
  http://miracleforum.net/index.php?/topic/2017-bästa-mjukvaran-för-miraclebox-6-hd/
  http://miracleforum.net/index.php?/topic/1798-m6-m6-plus-v21134-v21134-ci/