mats-olov

REGISTERED
 • Content count

  45
 • Joined

 • Last visited


About mats-olov

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 11/05/1967

Contact Methods

 • Skype mats-olov

Profile Information

 • Gender Male
 • Location Östersund

Recent Profile Visitors


2,756 profile views

mats-olov's Activity

 1. mats-olov added a topic in Allmänt om Mjukvara   

  Viasat övergår till DVB-S2 för samtliga kanaler
  Igår fick jag ett mejl från Viasat där de meddelade mig att jag måste byta ut min Viasat original-SD-mottagare (Nokia MediaMASTER 9802S inköpt 2001) till en HD-mottagare. I september skulle barnkanalerna flytta till en DVB-S2-transponder, i januari 2018 flyttar Viasat-film samt -sport-kanalerna och i mars 2018 resterande kanaler. 
  Innebär det att att det blir totalt omöjligt att se någon Viasat-kanal på min Premium Ultra-mottagare efter transponder-flytten? Idag kan jag åtminstone se SD-kanalerna med mottagarkortet kopplat till min gamla Nokia-mottagares boxid. När kortet var kopplat till en original-Viasat HD-Samsung-mottagare tjatade OSCam hela tiden om Requires pairing.
  Att jag inte kan titta på HD-kanaler förstår jag men min Ultra-mottagare borde väl åtminstone hitta samtliga kanaler vid Automatisk sökning? De tre tuner-korten är ju trots allt DVB-S2-kort och borde kunna läsa av samtliga kanaler från transpondrarna även om jag sedan inte kan titta på dem?
  Det var surt att få Viasat-mejlet nu när jag till slut fått till att min Premium Twin-mottagare använder Viasat- och Canal Digital-mottagarkorten i Premium Ultra-mottagaren för avkodning. Innan någon hetsar upp sig över denna Card-sharing i mitt eget hushåll så har jag tvilling-abonnemang hos båda operatörerna. Jag föredrar MiracleBox-mottagarna framför operatörernas senaste tillgängliga "fantastiska" original-mottagare. Jämfört med Miraclebox-mottagarna är original-mottagarna begränsade.
  • 0 replies
  • 2,503 views
 2. mats-olov added a post in a topic Bygga om MB Premium Twin (2xS2) till (C/T)   

  Då jag inte vet hur man tar en screen dump i boxen och inte har någon metod för att få ut dessa filer ur boxen har jag skrivit ned informationen du frågade efter nedan:
  Meny/Information/Om
  Model: Miraclebox Premium Twin
  Chipset: BCM7405
  CPU: BCM7413B1
  CPU Speed: 405.0 MHz
  Cores: 2
  Version: EGAMI 7.1.2
  Kernel: 3.6.0
  Oe-Core: 7.1
  Image type: Release
  Skin name: mega32
  Drivers: 2015-02-18
  Front panel: 20032
  Python: 2.7.9
  GStreamer: 1.6.1
  Installed: 2015-11-19
  Updated: 2015-11-19
  WWW: http://egami-image.com
   
  Meny/Information/Enheter
  Detected Tuners:
  Tuner A: DVB-S2 NIM (DVB-S2)
  Hittade Enheter:
  /media/hdd Storlek: 2.86 TB Ledigt: 2.79 TB
  Nätverksserver:
  Ingen
   
  Meny/Information/Minne
  RAM
  Total memory: 290584
  Ledigt minne: 150180
  Buffers: 2512
  Cachad: 42140
  Total swap: 0
  Free swap: 0
  FLASH
  Totalt: 440.8M
  Ledigt: 371.1M
   
  Jag hoppade över utmatningen från Meny/Information/Nätverk och Meny/Information/Kanal då jag dels inte har något fungerande nätverk och dels inte har några kanaler definierade beroende på att boxen inte hittar C/T2-tunerkortet.
 3. mats-olov added a post in a topic Bygga om MB Premium Twin (2xS2) till (C/T)   

  Hur sparar man en skärmdump i Miraclebox och kan man få ut den från boxen utan att boxen är ansluten till nätverket? Jag försökte ansluta boxen till mitt trådlösa nätverk men det fungerade inte. Jag hittade text och en bild under FAQ på www.miraclebox.se om att DIP-omkopplarna på tunerkortets baksida skulle så i olika lägen för Miraclebox Twin jämfört med Miraclebox Ultra. Enligt bilden stod DIP-omkopplarna på mitt tunerkort i Ultra-läge. Jag förde över dem till Twin-läge, stoppade in kortet i boxen och försökte igen tyvärr utan framgång. På bilden på tunerkortets baksida ovan stor DIP-omkopplarna ursprungligen i Serial Set (Ultra)-läge. Jag flyttade om dem till Parallel Set (Twin)-läge. Jag återkommer med versionsnumren.
 4. mats-olov added a post in a topic Bygga om MB Premium Twin (2xS2) till (C/T)   

  Jag har bifogat två bilder på mitt Premium C/T-tunerkort jag fick på Digitalboxen. Filen IMAG0461.jpg är en bild på framsidan och filen IMAG0462.jpg är en bild på baksidan på kortet. All text som går att läsa på kortet står i den första bilden. I den andra bilden finns det mikrobrytare som kan ställas om för olika konfigurationer.


 5. mats-olov added a topic in Allmänt om Hårdvara   

  Bygga om MB Premium Twin (2xS2) till (C/T)
  Jag försöker bygga om min EGAMI 7.1.2 laddade Miraclebox Premium Twin (S2) till (C/T). Jag köpte en C/T tuner från Digitalboxen i Kristianstad, skruvade upp boxen, lyfte ut en av S2-tunerkorten, placerade C/T-tunerkortet i den tomma platsen och skruvade ihop boxen. Problemet är att vare sig EGAMI 7.1.2 eller Official från juli 2014 anser att det sitter någon C/T-tuner i boxen. Enligt försäljaren på Digitalboxen skulle det endast behövas en uppgradering till senaste firmware och att fysiskt bytta ut en av S2-tunerkorten för att det skulle fungera. Tyvärr verkar det vara optimistiskt. Jag provade också att ta ut båda S2-tunerkorten och flytta C/T-tunerkortet från högra kortplatsen till vänstra. Tyvärr med exakt samma resultat. Enligt boxen mjukvara finns det inte någon C/T-tuner i boxen. Måste man göra något med i boxen än att fysiskt byta tunerkort för att bygga om en 2xS2 till C/T?
  • 5 replies
  • 1,162 views
 6. mats-olov added a post in a topic Hur få bild, ljud och nätverk?   

  Jag glömde att skriva att jag manuellt fick lägga in SoftCAM med EGAMI Panel för att få bild och ljud trots att jag under installationsguiden dels svarade jag på frågan om jag ville installera en SoftCAM och dels valde den första i listan.
 7. mats-olov added a post in a topic Hur få bild, ljud och nätverk?   

  Nu har jag uppgraderat min mottagare från Miraculous 4.0.0 till EGAMI 6.0 med USB-sticka för att sedan online-uppgradera först till 6.1 och sedan 6.2. Version 6.0 kände igen Miracle WiFi-dongle 150 Mbps och kunde koppla upp mottagaren mot det lokala nätverket och Internet. Automatisk sökning hittade sedan motsvarande uppsättning TV- och radiokanaler från SES/Astra 4,8E och Thor 0.8W som Miraculous gjorde. Jag fick sedan bild och ljud från samtliga krypterade Viasat-kanaler från SES/Astra 4.8E och Canal Digital-kanaler från Thor 0.8W som jag hann prova innan det var dags att lämna stugan för jobbet. Nu fungerat denna image även för mig och min mottagare.
 8. mats-olov added a post in a topic Hur uppdaterar man kanaler utan att radera egna favoritlistor   

  Hur sparar jag kanallistorna så att dreamboxedit kan läsa dem?
 9. mats-olov added a topic in Allmänt om Mjukvara   

  Hur uppdaterar man kanaler utan att radera egna favoritlistor
  Är det möjligt att scanna om kanaler med Miraclebox Premium Twin HD (2xS2) utan att man samtidigt raderar befintliga favoritlistor? Jag antog att man kunde genomföra detta om att svara nej på frågan Rensa innan scanningen inleddes. Jag försökte inatt men min favoritlista var lika fördömdat raderad förutom att jag fick ett fel att scanningen misslyckats. Flera timmars arbete med att lägga in kanaler från Last scanned med det totalmögiga tillvägagångssättet och sedan sorterandet av kanaler enligt mina egna preferenser försvunna i bitrymden.  Jag trodde att rensa betydde att Last scanned tömdes men att ev. favoritlistor behölls. Så fungerar min gamla Nokia 9802S-mottagare från 2002 och så fungerar även min tidigare Miraclebox 9. Vore det inte möjligt att behålla listor intakta tills scanningen avslutats korrekt och det nya skrivs? Hur sparar man kanalistorna på alternativt medium så att det här inte händer igen? Jag kör Miraculous 4.0 om det spelar någon roll i sammanhanget. Den enda firmware som fungerat för mig.
  • 3 replies
  • 1,080 views
 10. mats-olov added a topic in EGAMI   

  Hur få bild, ljud och nätverk?
  När jag installerade EGAMI 5.0.0 så hittade den samtliga kanaler på Thor 0,8W och SES/Astra 4,8E. Jag fick däremot inte vare sig bild eller ljud på någon av de kanaler som Viasat och Canal Digital sänder via satelliterna. Behöver denna image något tillägg? Är det tillägget Cardreader plugin? Hur installerar man i så fall detta plugin?
   
  Sedan hittade denna firmware inte Miraclebox egna 150 MBps USB-baserade nätverkskort vilket Official 140223 och Miraculous 4.0.2 gjorde. Dessa två gick att ansluta till det lokala trådlösa nätverket och därifrån till Internet men inte EGAMI. Varför? Det fungerar mindre bra att dra nätverkskabel från routern till mottagaren. EGAMI hittade det fasta nätverksadaptern vilket även de andra två gjorde.
  • 2 replies
  • 1,231 views
 11. mats-olov added a topic in Official   

  Hur få bild och ljud?
  När jag installerade Official 140223 så hittade den samtliga kanaler på Thor 0,8W och SES/Astra 4,8E. Jag fick däremot inte vare sig bild eller ljud på någon av de kanaler som Viasat och Canal Digital sänder via satelliterna. Behöver denna image något tillägg? Är det tillägget Cardreader plugin? Hur installerar man i så fall detta plugin?
  • 0 replies
  • 780 views
 12. mats-olov added a topic in Miraculous   

  Skapa och redigera favoritlista
  Efter att ha provat senaste officiella och senaste EGAMI firmware där ingen av dem kunde dekryptera Viasat och Canal Digital-satellitkanalerna lyckades jag till slut få bild och ljud från båda operatörernas kanaler med Miraculous 140418. Även EPG verkar fungera fint men då har jag bara kört mottagaren i två dagar.
  Mitt största problem är hur man skapar favoritlistor, lägger till kanaler till dem (från Last scanned antar jag) och sortera dem in min egen favoritordning? Min fråga är hur man gör detta?
  • 6 replies
  • 5,863 views
 13. mats-olov added a topic in Allmänt om Mjukvara   

  Hur får jag Miraclebox Premium Twin HD 2xsS2 att fungera?
  Jag har några grundläggande frågor jag skulle vilja få svar på. Jag har en MBP med officiella mjukvaran från 23 februari 2014 "uppgraderad" idag 23 mars, en Viasat-märkt parabolantenn med ett LNB riktat mot SES Astra 4.8E, ett Viasat programkort i översta kortläsaren och en LG HD Ready TV ansluten till mottagaren med HDMI-kabel.
   
  Hur får jag bilden från MBP att inte ligga utanför TV'ns visade yta? Det var först omöjligt att styra i menyerna när den första halvan av varje alternativ inte syntes. Manualen svamlar något om Full/Half Zoom om del av bilden hamnar utanför men var hittar man dessa alternativ, i mottagaren eller i TV'n? Den primitiva TV jag har kopplad till mottagaren har endast 4:3 och 16:9 bildalternativ samt offsetjustering i horisontal och vertikal led. Genom att flytta bilden från 0 till +50 i horisontal led ser jag nu det mesta av mottagarens menyalternativ men inte hela menyrubrikerna. På höger sida av bilden har nu mer av bilden försvunnit. TV'n har inte någon inställning för bildbredd och -höjd.
   
  Hur får jag bild och ljud på kanaler som ingår i abonnemanget på programkortet i mottagare? Mottagaren hittade 500+ kanaler från SES Astra 4.8E men jag får inte bild och jud på någon av de kanaler jag testat inklusive dem som fungerade med den i övrigt kassa Thompson Viasat-original-mottagare som tidigare var kopplad till TV'n..
   
  Måste jag ha cardreader plugin installerat för att få bild med Viasat-programkortet? Hur installerar jag i så fall detta plugin? Jag har formaterat ett Verbatim 8GB USB-minne med FAT32 och packat upp innehåller i cardreaderplugin-zip-filen i roten på minnet. När jag placerar minnet i det främre USB-uttaget säger mottagaren bara att det inte finns några visningsbara filer på anslutet minne och jag erbjuds inte att installera någon plugin. Jag har också provat med ett Kingston DataTraveler SE9 8GB USB-minne och ett SanDisk Cruzer 8GB USB-minne med exakt samma resultat som med Verbatim-minnet.
   
  Jämfört med min Miraclebox 9 HD Twin S2 som faktiskt fungerarm så verkar MBP mycket modernarna och flexibel men dete hjälper föga om det inte går att se och höra de kanaler man betalar för med den.
  • 3 replies
  • 1,454 views
 14. mats-olov added a topic in Allmänt om Mjukvara   

  Det går inte att konfigurera trådlöst nätverk
  Jag startade min MBP för första gången den 5 januari. När boxen rekommenderade mig att ladda ned 164 uppdateringar lät jag den göra det. Som andra drabbats av så fastnade boxen sedan i en oändlig Python-script-bootloop.
   
  Jag tog med mig boxen hem och studerade detta forum som gav mig informationen att boxen kunde återställas genom att packa upp någon av image-varianterna på en USB-sticka som man sedan startade med. Jag gjorde detta med Official 2013-09-17. När jag skulle konfigurera det trådlösa nätverket så fungerade det inte och boxen sade att den inte hade tillgång till Internet. Jag kom då på att jag glömt lägga till MAC-adressen för den Miracle 300-USB-ntäverkssticka som jag fick med boxen. Jag lade till MAC-adressen men det gick inte att aktivera det trådlösa nätverket.
   
  Jag har nu provat EGAMI 4.4.2, Miraculous 1.3 och Official 2013-09-17.
   
  Jag kan inte välja Använd gränssnitt Ja, jag kan inte mata in mitt nätverks icke-utsända SSID, jag kan inte mata in lösenordet för WPA2-krypteringen. När jag försöker så antingen så återvänder gränssnittet till Använd gränssnitt Nej, eller så kopieras det nyss inlagde SSID eller lösenordet till det andra fältet eller så återställs det andra fältet till standard när man trycker på det virtuella tangentbordets OK-knapp.
   
  Vad i H*****E ska man bära sig åt för att kunna aktivera det trådlösa nätverket. Det komiska är att jag innan det ursprungliga imagen "uppgraderades" fick kontakt med min fritidshus trådösa nätverk med min Miracle 150-USB-nätverkskort.
   
  Det verkar som när det börjat j****s med det här så spelar det ingen roll vilken image jag "uppgraderar" till, det går lika dåligt att ställa in det trådlösa nätverket. Jag är fanatiskt less på att uppgradera efter uppgradera och på att mata in mitt slumpgenererade 63 tecken långa nätverkslösenord om och om och om och om och om igen.
   
  /m-o r
  • 1 reply
  • 936 views
 15. mats-olov added a topic in Allmänt - Mjukvara   

  Byte från loopgenomgång till separat
  Jag har idag kopplat samman Tuner 1 LNB OUT med Tuner 2 LNB IN då jag "ärvt" skålen med två LNB och DiSEqC-switch från min äldre SDTV-mottagare. Jag scannade kanalerna med inställningen Loopgenomgång i Menyn Satellitkonflguration.
   
  När jag monterat nya LNB, två DiSEqC-switchar och dragit nya kablar från switcharna till Tuner 1 LNB IN resp. Tuner 2 LNB IN vad behöver jag göra då? Jag har förstått det som jag måste skanna om kanalerna med Tuneranslutning vald till Separat iatf som i skrivande stund Loopgenomgång i menyn Satellitkonfiguration. Då får jag nya kanalistor som borde vara identiska för båda mina S2-mottagare.
   
  Jag har idag en favoritlista med mina abonerade kanaler i exakt den ordning jag vill ha dem. Måste jag skapa om den efter ovanstående skanning och måste jag skapa den för båda mottagarna i så fall? Ska jag tömma den gemensamma kanalistan jag har idag innan jag dubbelskannar med Separat?
   
  Mvh
  /m-o r
   
  • 1 reply
  • 1,019 views