hofverberg

Members
 • Content count

  9
 • Joined

 • Last visited


hofverberg's Activity

 1. hofverberg added a post in a topic Sappa med Miracleboxar   

  Tack för svaret, som jag tyvärr missat fram tills nu.

  Det låter onekligen väldigt omständligt och långt ifrån optimalt. För två kort innebär väl det att man måste betala för tvillingkort också? För cardsplitter går väl inte med Cryptoguard...? I så fall blir det ju ganska mycket dyrare varje månad.

  Med bara en CA-modul och ett kort, går det då alltså inte alls att spela in på två kanaler samtidigt, eller? Vad händer om man försöker spela in på två kanaler samtidigt? Blir det ena inte inspelat alls, eller blir det ena inspelat krypterat?

  Men som du säger vill man ju verkligen undvika Dilogs hemska boxar, som Sappa själv vill pracka på en...

   
 2. hofverberg added a post in a topic Sappa med Miracleboxar   

  Kan tillägga att det jag främst har behov av är att kunna spela in från både kodade och okodade kanaler med okrypterade inspelningar, som går att flytta till dator och vara spelbart. Det är visserligen inte alla inspelningar jag behöver flytta till dator, men väl en del av dem. Med andra ord måste alltså boxen kunna avkoda signalerna, så att de inte lagras i kodad form. Det är också det främsta skälet till att vilja införskaffa en öppen box - jag har i flera års tid haft en sluten box för Boxer, och det är oerhört tidsödande att behöva ansluta DVD-recorder och spela upp allting i realtid bara för att kunna göra något med inspelningarna...
  Övriga finesser klarar jag mig utan, även om det förstås kan vara trevligt. Cardsharing har jag inget behov av (men det går väl ändå inte med Cryptoguard...?), då jag tänker teckna abonnemang för alla kanaler jag är intresserad av.
  Vore tacksam om någon som har koll på vad som gäller kan ge ett konkret svar. Jag har alltså aldrig haft någon Miraclebox eller annan öppen box, så ni får ursäkta nybörjarfrågor, men jag är programmerare till yrket så jag kan säkert få ordning på allt tids nog bara jag får veta vad som behövs o.s.v...
 3. hofverberg added a topic in Allmänt om Hårdvara   

  Sappa med Miracleboxar
  Jag håller på att flytta till en ny lägenhet, och i det huset är det tyvärr bara Sappa som erbjuds som kabel-TV-leverantör. De använder väl CryptoGuard som kodningsstandard, om inte mitt minne sviker mig.

  Min fråga är då: Vad finns det för möjligheter för att använda öppna boxar såsom Miracleboxar tillsammans med Sappa som leverantör? Finns det något sätt att kunna spela in på mer än en kanal samtidigt?

  Det är framförallt SD-kanalerna som är intressant för mig, så HD-kanaler är av underordnad betydelse - en trevlig bonus men mindre viktigt i sammanhanget.

  Jag har i dagsläget ingen Miraclebox, utan vill alltså skaffa en sådan om det visar sig vara användbart och realistiskt med Sappa - jag har ingen box alls som duger för den nya lägenheten, och vill helst slippa de bristfälliga låsta boxar som Sappa själv rekommenderar. Därför vill jag gärna veta svaret på dessa frågor för alla varianter av Miraclebox (Premium, 9, o.s.v.), ifall det skiljer sig åt på någon väsentlig punkt.
   
  • 3 replies
  • 1,938 views
 4. hofverberg added a post in a topic Nybörjarfrågor innan köp   

  Det var mycket tråkigt att höra. Är det samma problem både med Premium och de andra modellerna?
   
  Det finns ingen work-around för att komma runt den begränsningen?
   
  Gör det någon skillnad med en separat CA-modul för Boxer/Viaccess, eller går det ändå inte att spela in flera kodade program samtidigt?
 5. hofverberg added a post in a topic Nybörjarfrågor innan köp   

  Tack för informationen; i så fall är det ju absolut en Premium man ska satsa på.
   
  Då återstår bara om någon som har Boxer kan bekräfta att det fungerar med originalkort och den inbyggda kortläsaren i Miracleboxen; och huruvida det fungerar både med MPEG-2 och MPEG-4-kanaler. HD har jag som sagt inga större behov av, men jag vill helst komma åt de kanaler som sänder i DVB-T och MPEG-4. Och alltså kunna spela in på flera kodade kanaler samtidigt.
 6. hofverberg added a post in a topic Nybörjarfrågor innan köp   

  Tack för svaren; så då var det som jag misstänkte trots allt... Enda frågan är då om de inbyggda kortläsarna fungerar även med Boxer/Viaccess, eller om de bara fungerar för vissa kodningsstandarder?
   
  Vad är det förresten för konkreta skillnader mellan Miraclebox Premium Twin HD och Miraclebox 9 Twin HD? Åtminstone på papperet ser dessa båda modeller väldigt snarlika ut.
   
  Att klippa inspelat material borde väl inte vara något större problem. Jag förmodar att det bör vara helt vanlig MPEG Transport Stream, som exempelvis går att redigera lossless i VideoReDo eller SmartCutter.
   
  Nuförtiden börjar ju Blu-Ray-skivor inte vara alltför dyra längre, men däremot är det fortfarande (åtminstone i mina ögon) brist på bra program för Blu-Ray-authoring som inte kostar skjortan. Jag har hållit på väldigt mycket med DVD-authoring genom åren, men jag har hittills inte hittat något vettigt program för Blu-Ray-authoring. Men det var bara en liten parentes...
   
 7. hofverberg added a post in a topic Nybörjarfrågor innan köp   

  Tack för svaret. Jag hade fått intrycket att Miracleboxen hade inbyggd kortläsare, men så är det alltså inte...?
   
  Jag har alltså redan kort och Boxer-abonnemang, som jag betalar alldeles för mycket för... De flesta relativt nytillkomna kanaler i marknätet sänder i MPEG-4 (Cartoon Network, Disney XD, Horse1, BBC World, m.fl.), och de kan min nuvarande "slutna" Sagem-box inte ta emot. De flesta av dessa kanaler sänder i DVB-T (inte T2) men i MPEG-4 istället för MPEG-2.
 8. hofverberg added a post in a topic Nybörjarfrågor innan köp   

  Tack så mycket för era snabba svar. Jag är inte alltför duktig på hårdvara, men är däremot rätt haj på mjukvara i största allmänhet - jag är programmerare till yrket.
   
  Hur ligger det till med krypterade sändningar hos Boxer (DVB-T)? Går de "vanliga" (icke-HD) kodade kanalerna, både de i MPEG-2 och i MPEG-4 att se "inbyggt" utan någon CA-modul? Med Boxers originalkort, förstås. Har Premium kortläsare med stöd för vilken krypteringsstandard det nu är som Boxer använder (Viaccess?)?
 9. hofverberg added a topic in Allmänt om Mjukvara   

  Nybörjarfrågor innan köp
  Jag har funderat på att köpa en Miraclebox, men har några frågor innan jag slår till som jag hoppas att någon av er har koll på:
   
  1. Vad behövs det för modell av Miraclebox för att kunna spela in på flera kanaler samtidigt? Det gör jag nämligen dagligen, då jag väldigt ofta har flera program samtidigt, så det är livsviktigt.
   
  2. Stödjer Miraclebox Boxer och det digitala marknätet utan CA-modul, och utan att det blir problem med CI+; inklusive MPEG-4-kanalerna? HD-kanaler bryr jag mig inte om i nämnvärd utsträckning, men jag vill gärna ha tillgång till MPEG-4-kanalerna i och med att de är så många i dagsläget.
   
  3. Går det med Miraclebox att börja se en pågående inspelning i efterhand, för att exempelvis kunna spola förbi reklamen? Det är nämligen något jag gör dagligen, och det tycker jag är väldigt viktigt - att exempelvis sätta på inspelning ett program 21:00 och börja se det 21:15 för att på så sätt helt kunna slippa reklamavbrotten. Går det att göra sånt, på samma sätt som det går med "vanliga" slutna boxar med inspelning?
   
  Är det någon skillnad mellan Miraclebox Premium och övriga modeller vid de här punkterna, och vilken är den "bästa" modellen att köpa? Jag är relativ nybörjare inom just det här området, men kunnig inom TV och videoformat i allmänhet; och är framförallt ute efter att kunna spela in TV-program i  .TS-format så att man kan importera de till datorn.
   
  I dagsläget har jag en Sagem inspelningsbar digitalbox med dubbla tuners, men filerna den lagrar går ju tyvärr inte att komma åt på något sätt utan går bara att spela upp på samma box.
   
  • 23 replies
  • 2,845 views