Frallebullen

Moderators
 • Content count

  42
 • Joined

 • Last visited


About Frallebullen

 • Rank
  Advanced Member

Profile Information

 • Gender Male

Recent Profile Visitors


5,477 profile views

Frallebullen's Activity

 1. Frallebullen added a post in a topic Lösenord   

 2. Frallebullen added a post in a topic Satelit   

  Hej, ladda ner denna kanallistan och lägg in den på ett USB. Stoppa in USB i boxen och då kommer det upp en ruta med filens namn. Tryck röd knapp på fjärren och väna tills boxen har startat om, Då kommer den installera kanallista för både Thor och Sirius. 
   
  http://www.miraclebox.se/fdu/FDU_170509.fdu
 3. Frallebullen added a post in a topic CCcam ny   

  Jag hade rekommenderat Xcam isället
 4. Frallebullen added a post in a topic Temporära länkar till Miraculous   

  Det är nu uppdaterat
 5. Frallebullen added a post in a topic IPTV   

  Efter lite snabb forskning så hittade jag en guide där några har sagt att det verkar fungera ok
   
  https://wiki.openpli.org/Plugin_Wiki:Iptvplayer
 6. Frallebullen added a post in a topic IPTV   

  Man kan köra IPtv via skript har jag hört. Men mina kunskaper inom det området är tyvärr begränsade
 7. Frallebullen added a post in a topic Startar inte upp   

  Har du testat koppla ur hårddisken? Eller lagt in en mjukvara på ett USB och tvingat den att läsa minnet?
 8. Frallebullen added a topic in Manualer / Guider / Tutorials   

  Installationsguide Marksänt (T2)
  Nu ska vi gå igenom första gången man startar sin mottagare och vilka inställningar man ska ha om man vill kolla på Canal Digital och Viasat.
  Först väljer vi språk: Svenska. Sen väljer man vilken video ingång man ska använda ( D.v.s Scrat/HDMI/Komponent osv). Välj sedan upplösning.Efter det så ska man välja ifall man ska använda enheten för IPTV eller Satellit/Marksänd/Kabel.
  Sen är det dags att konfigurera nätverksanslutningen. Där kan du välja ifall du har trådlös anslutning eller om du har nätverkskabel. Efter det så väljer du ifall du ska ha en statisk IP till boxen och i så fall matar in den eller om du ska köra på DHCP.
  Efter det så kommer vi konfigurera Tunern. På den översta raden så väljer vi DVB-T2. Andra raden låter vi vara. På 3:e raden så bläddrar vi till höger tills det står " Scandinavia (Europe DVB-T2). Missar du denna inställningen så kommer du inte hitta några kanaler i kanalsökningen.
  Gå vidare genom att trycka OK och om du har internet anslutning så kommer det till där man kan installera kanallista. Det finns dock inga färdiga kanallistor till T2 då det är olika frekvenser beroende på vart i landet man bor.
  Om du inte vill ladda ner någon lista trycker du bara ok och kommer till ett läge där du kan göra en egen kanallista om så önskas. Vill du inte söka in några kanaler så trycker du på " Nej, sök manuellt senare "
  Det sista i guiden är att du väljer ifall du använder något kanalkort. Gör du det så bläddrar du tills du ser respektive namn, annars så väljer du empty. Efter detta val så kommer din mottagare startas om och sedan är de redo för användning.
  • 0 replies
  • 339 views
 9. Frallebullen added a topic in Manualer / Guider / Tutorials   

  Installationsguide Satellit
  Nu ska vi gå igenom första gången man startar sin mottagare och vilka inställningar man ska ha om man vill kolla på Canal Digital och Viasat.
  Först väljer vi språk: Svenska. Sen väljer man vilken video ingång man ska använda ( D.v.s Scrat/HDMI/Komponent osv). Välj sedan upplösning.Efter det så ska man välja ifall man ska använda enheten för IPTV eller Satellit/Marksänd/Kabel.
  Sen är det dags att konfigurera nätverksanslutningen. Där kan du välja ifall ni har trådlös anslutning eller om ni har nätverkskabel. Efter det så väljer ni ifall ni ska ha en statisk IP till boxen och i så fall matar in den eller om ni ska köra på DHCP.
  Efter det så kommer vi till val av satelliter vi ska få in. Beroende på hur många LNB (Mikrovågshuvud) ni har så kan man välja olika val. Först går ni ner ett snäpp till Mode och väljer DiSEqC A/B ( om ni har 2 st LNB ) eller DiSEqC A/B/C/D ( Om ni har 4st LNB). I denna guiden väljer vi A/B för vi ska bara få in Canal Digital och Viasat. Efter det så klickar ni vänster 1 gång så det står " 0.8W Ku-Band Thor 5/6/7 & Intelsat 10-02. Detta är satelliten för Canal Digital. Sen går jag ner ett snäpp och trycker höger 4 gånger så kommer vi till 4.8 Ku-Band Astra 4a & SES 5. Detta är satelliten för Viasat. OBS! Dubbelkolla så att satelliten heter "KU-Band" och inte "C-Band". Annars kommer det inte fungera.
  Gå vidare genom att trycka OK och om ni har internet anslutning så kommer det till där man kan installera kanallista. Om ni vill ha den till parabol så väljer ni den som heter " Svenska kanallistor (Datum).
  Om ni inte vill ladda ner någon lista trycker ni bara ok och kommer till ett läge där du kan göra en egen kanallista om så önskas. Vill ni inte söka in några kanaler så trycker ni på " Nej, sök manuellt senare "
  Det sista i guiden är att du väljer ifall du använder något kanalkort. Gör du det så bläddrar du tills du ser respektive namn, annars så väljer du empty. Efter detta val så kommer din mottagare startas om och sedan är de redo för användning.
   
  Ladda gärna ner videoklippet på guiden för att förenkla processen
  Första_uppstarten.mp4
  • 0 replies
  • 269 views
 10. Frallebullen added a post in a topic Miraclebox premium twin plus   

  Hej! Det borde bara vara att köra Egami och sätta igång Common interface. Sen ska resten sköta sig själv
 11. Frallebullen added a post in a topic Temporära länkar till Miraculous   

  Nej Dessvärre inte
 12. Frallebullen added a post in a topic Senaste version till Miraculous   

  Vi har nålat ett inlägg där de finns. Jag kan länka dig dit
   
  http://miracleforum.net/index.php?/topic/2858-temporära-länkar-till-miraculous/
 13. Frallebullen added a topic in Manualer / Guider / Tutorials   

  hur man lägger in kanallista via ftp
  Har du en box där du vill lägga in en nedladdad kanallista men enadst kan FTP:a  men inte ansluta dig via Dreambox Edit? Då ska jag guida dig hur du går tillväga för att lägga in den via FTP. I detta fallet använder jag mig av våran egna kanallista ( http://miracleforum.net/applications/core/interface/file/attachment.php?id=547 )
  Först så börjar vi med att ladda ner FileZilla om du inte redan har det på datorn. ( https://filezilla-project.org/download.php?type=client )
  Skriv in boxens IP-adress  där det står " Värd:". På användarnamn skriver du "root" och lämnar lösenord blankt ifall du inte har satt något lösen på boxen.
  Väl inne i boxen så går vi in på mappen etc och sedan in i enigma2. Där inne ska vi lägga in alla filer som vi laddade ner förutom 3 st: satellites.xml", "terrestrial.xml" och "cables.xml". Dessa 3 filer lägger vi in i mappen " Tuxbox " om är placerad i " etc " mappen. När ni har gjort detta så är det bara att starta om boxen så ska kanallistan ligga där inne.
  Lycka till!
  • 0 replies
  • 207 views
 14. Frallebullen added a post in a topic Kanallista till Viasat och Canal Digital - 2013-11-22   

  https://ufile.io/azdc6 Här är en ännu nyare sedan februari
   
  Jag läste på ett annat forum att nab kunde uppdatera EPG via någon av tv4 kanalerna, hittar dock inte vart jag läste det så jag kan tyvärr inte säga vilken
 15. Frallebullen added a post in a topic Premium micro c/t2 remote   

  Hi,
   
  There is another remote model if you dont like the one you got.
   
  http://www.digitalboxen.com/produkt/Miraclebox-Remote-Universal