evander

REGISTERED
 • Content count

  17
 • Joined

 • Last visited


About evander

 • Rank
  Beginner

Profile Information

 • Gender Not Telling

evander's Activity

 1. evander added a post in a topic Hänger sig efter några minuter   

  Tack för ditt svar. Jag flashade om boxen, men kom senare på att felet uppstod när jag hade automatstartat xmltv plugin (eller så var det den andra epg hämtaren) så fort jag stängde av den appen så fungerade boxen igen. Boxen fungerar riktigt bra nu, förutom att det bara går att göra en paus (timeshift) utan att förlora ljudet. 
 2. evander added a topic in Allmänt - Hårdvara   

  Hänger sig efter några minuter
  Olyckan MB 8 som jag köpte begagnad för några veckor sedan, har förutom problem med pause och ljud, nu börjat att hänga sig efter några minuter, det går inte att nå boxen överhuvudtaget utan den måste startas om och så fungerar den några minuter till. Någon som har någon idé?
   
  Eva A
  • 2 replies
  • 680 views
 3. evander added a post in a topic Pause Time Shift problem   

  Tack för att du tog dig tid att svara!
   
  JAPP det var ju inte så bra.... Hur illa var förra versionen? borde jag nedgradera? saknar möjligheten till koka kaffe, hämta ungar etc. paus. Eller borde jag försöka med något annat alternativ, har förstått att octagon är samma box och att en del byter till denna firmware istället. För någon ny uppdatering lär väl inte komma? 
   
  MVH Eva
 4. evander added a topic in Allmänt - Mjukvara   

  Pause Time Shift problem
  Har en MB 8 som har problem med Pause, jag kan pausa en gång och starta uppspelningen igen utan problem, om jag gör det en gång till ser jag högst uppe >/2 och nästa gång jag trycker paus blir det >/3 (> föreställer play knappen). Om uppspelningen överhuvudtaget startar vid detta tillfälle saknas ljudet. Jag måste gå tillbaka till Live uppspelning för att få tillbaka ljudet igen. Min MB9 uppför sig inte alls på detta vis.
   
  MVH Eva
  • 2 replies
  • 751 views
 5. evander added a post in a topic Jävla MB9 Boot loop   

  Problemet löst.
   
  Hittade en Flash fil från Ed Baker TACK för den.
   
  "Flash.v6.MIRACLEBOX.9hdtwinpvr.ird" är ett FW som enligt uppgift ska åtgärda de flesta problem med boxen.
  Se http://miraclefiles....php?download=63
   
  Boxen återställdes tack o lov.
 6. evander added a post in a topic Jävla MB9 Boot loop   

  Så här ser textfilen till plugin ut- Jag kommer aldrig till frågan om att installera. Boxen läser på USB-stickan, startar skärmen Miraclebox signum, vidare till Discovery  seden ny omstart efter 1 sek.
   
   by Ants war at miracleforum.net
    För Miraclebox   Filen där inställningen av vilka Plugin som automatiskt startas skrivs över.   /var/bin/autorun.sh skrivs över med en tom fil.   Installeras som plugin.   Kopiera katalogen plugin och allt därunder till en tom USB sticka och anslut den till din Miraclebox.   Välj installer Plugin.
 7. evander added a post in a topic Jävla MB9 Boot loop   

  Jag har hittat en lösning som har fungerat för mig vid tidigare tillfälle (för några år sedan) om du menar pluginnet med den tomma autostart.shs, sitter på jobbet o skriver, jag kommer inte ihåg exakt vad filen heter.
  Jag laddade återigen ned detta plugin i går kväll och testade, tyvärr så läser inte boxen in den filen/plugin eller så fungerar det inte längre med en tom fil som skriver över "plugin uppstarten" .
   
  Jag tror inte heller att jag satt EPG i autostartläge, fast helt säker är jag förstås inte eftersom det gick åt skogen. Jag vill minnas att jag tryckte på starta för plugin EPG clean och har för mig att det var den gröna knappen. Jag hade redan tidigare på kvällen gjort samma manöver då boxen låste sig så fort jag tittade på EPG, vilket berodde på att jag hade editerat kanallistan i Octagon och hur jag än bar mig åt inte fick ordningsföljden på kanalerna som jag ville ha dem. För att förklara ännu mer så behövde jag få i Discovery Sience på listan eftersom den numera ingår i familjepaketet.
   
  Eftersom jag inte är Linuxanvändare har jag inga kunskaper i hur boxen programmeras och behöver hjälp. Min gissning är att autostart.shs inte längre fungerar eftersom boxens programvara är uppdaterad till senaste versionen.
   
  Jag har också prövat med tre olika USB-stickor, flashat om boxen vilket fungerade, fast problemet med kontinuerliga ombootningar kvarstår. (stänga av boxen hålla knappen uppåt tills stickan lyser och se att det står complete när flashningen är klar. Har inte någon RS232 utrustning, känns som (80-tal när jag köpte min första dator). 
   
  Jag är inte speciellt intresserad av att "meka" med MB9, däremot vill jag inte använda CD egna boxar eftersom jag bl.a. vill kunna bestämma var och jag ska spara inspelningar.
   
  .
 8. evander added a topic in Allmänt - Hårdvara   

  Jävla MB9 Boot loop
  Nu strular den jävla boxen igen, idag när jag försökte fixa Canal Digitals kanalista låste sig boxen vid EPG läget varför jag gick till plugins och raderade nuvarande EPG information, sedan dess startar boxen om kontinuerligt. Boxen kommer fram till att visa några sekunder av Discovery men sedan bootar boxen om, om och om igen. Jag har flashat om boxen men det gjorde ingen större nytta, stängt av den på baksidan. Hinner aldrig nå fram till några menyer innan boxen startar om.
   
  BEHÖVER HJÄLP innan jag blir helt tokig.....
   
  MVH Eva
  • 4 replies
  • 955 views
 9. evander added a topic in Allmänt - Mjukvara   

  Undertexter .ts filer och subtitels
  Har inspelningar gjorda som jag på min miraclebox som jag kan läsa (se) undertexterna vid uppspelning från MB, men om jag kopierar samma filer (.ts .idx .rap) till datorn, kan jag inte på något vis se undertexterna. Jag har en del inspelat material som jag skulle vilja kunna visa mina arbetskamrater men som är på engelska och mina jobbarkompisar kräver svensk text.
   
  Jag har testa med KMPlayer, MediaPlayer Classic, Gomplayer och inte någon av dessa program kan visa upp undertexterna. Eftersom jag kan se undertexterna vid uppspelning i MBoxen så måste de ju finnas inbäddade i ts. filen antar jag. Jag tror inta att .idx och .rap filen innehåller undertexten??
   
  MVH Eva
  • 4 replies
  • 1,713 views
 10. evander added a post in a topic * NY KANALLISTA * Canal Digital & Viasat - 2012-06-01   

  Nä!!!  jag hittar inte kanallistan, (*.fdu filen). Kan jag få lite hjälp?
 11. evander added a post in a topic * NY KANALLISTA * Canal Digital & Viasat - 2012-06-01   

  Kan inte hitta kanallistan för nedladdning? 
 12. evander added a topic in Tips och förslag   

  Multimediaspelare som fungera med Miraclebox
  Jag ska köpa en multimediaspelare och vill att den bl.a. ska kunna läsa Miracleboxens .ts filer. Förutom detta krav vill jag ha en "så bra som möjligt " mediaspelare med android, kan man få några bra tips?
  • 1 reply
  • 997 views
 13. evander added a post in a topic Undertext på *.Mkv   

  Fungerar inte för mig heller, har även testat med med GOM-player, men jag kan inte få fram undertexter på något vis. Det hjälper inte att ha dem i samma katalog, Miracleboxen klarar att hantera MKV filen med text, men inte KM-player eller Gom-player.
 14. evander added a post in a topic DrEditHD - Redigera kanallistan   

  På något inlägg här finns tipset om programmet PolarEditOctagon 1018, som kan så mycket än DrEdit. Lite bök hade jag med installationen programmet ville ha filen" polaredit1deu.dlll" som inte fanns, döpte om filen polaredit1018.dll till polaredit1.dll, alltså ta bort 018 i filnamnet, (byt språk från tyska till engelska)

  http://polarstern.software.informer.com/

  MVH Evander
 15. evander added a topic in Allmänt - Hårdvara   

  Diseqc Switch nybörjare
  Förstår inte så mycket :roll: men försöker lära mig!

  Köpte en M9 i tisdags och ar väl fått det mesta att fungera hyfsat. Vilket betyder att jag kan se Thor o Astra. På min förra box från Canal Digital (Combo) hade jag 4 satelliter inställda Thor, Siruius, Astra 1 och Astra2. Har ställt separata tuners i menyn.

  Kan jag spela in två program samtidgt på samma tuners eller blir det så att jag bara kan spela in ett program samtidigt från Astra och Thor? Ska jag ställa in Thor på båda Tuners om det ska funka med samtig inspelning på Thor?

  Min utrustning är två paraboler med två qudro LNB, (universal gissar jag), en cascadable multiswitch från Johnsson med 8 sat in och 8 ut (till de olika boxarna i huset) och en Terra in (9-->8). Jag har alltså möjlighet att använda 8 boxar. Till M9 boxen har jag använt två sat-kablar.

  I bruksanvisningen för Multiswitchen står DiSEqC 1.0 och 2.0 (vad är det?)
  Strömförsörjning till Switchen, Tone burst.

  Kan någon vänlig människa förklara vad allt det här betyder och hur jag lämpligen ska ställa in min box.

  :? :? :? :?
  • 1 reply
  • 711 views