bljo

REGISTERED
 • Content count

  11
 • Joined

 • Last visited


bljo's Activity

 1. bljo added a topic in Allmänt om Mjukvara   

  Hur se på boxen utanför hemmet, hjälp! stream.
  Nybörjarfråga som ni märker, hoppas du känner empati och orkar vägleda mig;-)
  Jag vill kunna se på boxen när jag är ute och reser och helst via en vanlig webbläsare och skriva in boxens ip (samt helst lösen) och sedan styra den extrent. Jag får det att funka i egna nätverket via att skriva i weläsare ip nr 192.1xx.x.x då öppnar Open Webif. Precis så vill jag kunna göra utanför hemmet.
  Har provat öppna porten i routern, men vilka värden skall anges och hur får jag in ett lösenord? (se filen)
  Räckert det sedan att från extern pc/padda skriva in ip nr och använda Open web? Vore grymt om det var så "lätt"
  Annat sätt? Please!
  (Har mir prem twin hd)
  Dok3.doc
  • 0 replies
  • 1,034 views
 2. bljo added a post in a topic MBLiveTV!   

  I appen skall man ange dyn-dns adress. var hittar jag den? har asus rt-ac66u.
  Behöver man gör några inställningar i boxen eller bara appen/routern. Har en Prem twin hd box. Tacksam för hjälp.
   
 3. bljo added a post in a topic MPEG4 i boxen?   

  Supertack OA22!
  Vid autosökning kommer inte alla kanaler ned, men jag gjorde precis som du sa (manuell sökning) och BAM där satt dem. Hatten av!
 4. bljo added a topic in Mjukvaror   

  MPEG4 i boxen?
  Visst klarar väl 6 HD pvr av att koda ner CDs MPEG4? Får in alla kanaler utom Cmore Live 2-4 samt de redan tidigare körda Cmore hockey och fotboll. Men jag får ju ner live 2-4 på min andra Miraclebox Premium. Om jag förstått rätt borde jag kunna ta ner även live 2-4 på denna box?
  • 2 replies
  • 1,401 views
 5. bljo added a post in a topic Hur får in mgcamd med newcamd.list i boxen   

  Snurra runt på forumet ännu en gång och fick en bra beskrivning som hjälpte mig. Om nån annan kör fast så gör man så här:
  Koppla upp din box till nätverket och leta fram ipnr.
  Gå in i sök rutan och skriv in exvis \\192.168......
  Då kommer du in i boxen roots/var/keys och klistra där in din newscamd.list (skriv över den bef.
  Bam!, allt uppe!
 6. bljo added a topic in Miraculous   

  Hur får in mgcamd med newcamd.list i boxen
  Hjälp! Fick ny Premiumboxen igår (Hade MB8 tidigare som gick perfekt)) och la direkt in Miracoulous och det gick fint, samma med att den hittade kanaler etc. Så jag får in de fria nu. Men hur för jag över min gamla mgcamd med tillhörande newcamdlist in i boxen.
  Den har ju redan mgcamd installerad om jag fattat rätt, räcker det inte bara att för över newcamdlist? Hur gör man. Kan nån hjälpa mig med en enkel steg för steg?
  • 5 replies
  • 3,664 views
 7. bljo added a post in a topic M8 - V1.09.20 - 2011-06-20 *NYHET*   

  Hej, fick nu fart på boxen igen efter att inskaffat den berömda nollmedems kabeln och tur är att jag sparat min gamla PC med en sådan utgång, både bärbara och stationära nya har ju ej den utgången. Med den perfekta instruktionen från Miracleadmin om "nystarta"
  med kabel fick jag ju också ner den senare versionen loader 2.52. ( i instr står att det tar tid att ladda in, men det gick mkt snabbare)
  Denna har jag ej uppdaterat alls sedan jag fick boxen i höstas (trots admins rek...) Nåväl det har funkat tills denna nya V1.09.20 kom.
  Och efter att följt alla goda instruktioner så är det åter fart på burken och allt rullar inkl EPG och jag kan igen radera från extern hårddisk. Ibland kommer det dock upp "kryterad bild" och ibland "ingen signal" i några sekunder och sedan kodar den snabbt in igen, kan leva med det. Kör MGcamd via newscamd.
  Så mitt tips läs noga Admi instruktioner och köp nollmodemkabeln (69 kr på webbhallen.com)och följ instruktionerna!
 8. bljo added a post in a topic M8 - V1.09.20 - 2011-06-20 *NYHET*   

  Hej, gjorde misstaget att uppdatera med dena version utan att (tror det är felet?) stängde av plugin ( kör mgcam). Fick samma felmeddelanden som

  Nu följde jag Lracings fina maual och fick in den första filen, men när jag gör enligt instr och väntar in den andra filen, så kommer det upp Scanning usb och sedan direkt LD 2,52. Där stannar den för evigt. Har provat om och om igen och väntat upp mot en timme och sist nu hela natten, en den blir aldrig klar.
  Vad göra?
  Jag gjorde en backupp på hela systemet i en .sys fil innan jag började ladda ner den nya versionen v1,09,20, kan jag på något sätt återställa till fabriksinställningar utan denna berömda nollmodem kabel, eller är det min enda chans att få fart igen?
  Hjälp!!! Någon?
 9. bljo added a post in a topic xmlTV EPG - Information och instruktioner   

  Tack Admin, nu ser det klart bättre ut och nästan alla kanaler har EPG långt framåt. Jag följde Admins instr. och fick det att lira på en gång. (Har tack och lov HD på den enda usb) Fick tom en ny funktion på köpet (för mig iaf) detta med att det finns två olika standbylägen, uppskattas rejält att slippa vänta med hela uppstarten varje gång, vackert.
  Har en CD HD box hemma med och där är EPG menyn över hela bildskärmen = syns mer text och över fler kanaler samt längre tid framöver i bild.
  1.Vet någon om det finns någon inställning som man kan göra för att täcka hela bildskärmen med EPG menyn?
  2. Samt kommer man att få info om programmen framöver med, nu syns "bara" programets titel.
  Har installerat Ibox, men fick det inte funka med nya uppdateringen. Någon?
 10. bljo added a post in a topic Spela upp filmer i boxen?   

  Hej, är supernöjd med boxen och har först nu upptäckt mediaspelaren. Har fört över .mkv fil som i PC går klockrent, men i boxen spelas upp med bra bildöverföring, men ju längre filmen går, ju mer blir ljudet i osynk, suger rejält, och går sen inte att titta på längre. Detta gäller alla filmer som jag tankat över oavsett om filen är 4 gb eller 12 gb. Är processor för långsam, har fler problem med ljudet i osynk? Måste man köpa till en extern mediaspelare ändå?
 11. bljo added a post in a topic USB-ingång   

  Håller med ovan, samt om man nu får önska: en usb utgång till då jag gärna vill ha en trådlös sticka i ena och extern hårddisk i den andra.
  Samt mer plats mellan usb ingången( i sidled) och övriga ingång, lite väl tight idag./Johan