Gblenn

REGISTERED
 • Content count

  48
 • Joined

 • Last visited


Gblenn's Activity

 1. Gblenn added a post in a topic Förändringar i B*xers EPG   

  Samma problem för mig, på samtliga apparater i huset, TV och Miraclebox... Har också bara frikanalerna, och jag hade bara några timmars EPG.
  Dock började det fungera som det skulle efter några dagar...
   
  Hade likande problem tidigare i år, och efter det får jag bara 5 dagars EPG, för det var väl 7 förut?
  Så jag tror det är något de gjort med EPG som strular emellanåt.
 2. Gblenn added a post in a topic M9 - V2.11.34 / V2.11.34 CI+   

  Hej igen,

  Har nu testat alternativet med den inbyggda avstängningsfunktionen som kan aktiveras via menyn, under Tidsinställningar, vilket visade sig INTE funkar. Det såg ut att gå bra när jag först testade. Boxen verkade boota om som planerat men nu kan jag konstatera att så inte var fallet.

  Har sedan testat ditt förslag Ants War, och nu fungerar det med några smärre justeringar.

  FortisWebIo går utmärkt att använda men kommandot som jag fick att funka ser ut så här:
  0 3 * * * /var/www/cgi-bin/FortisWebIo timerlist mcmd=standby

  Så en Crontab som ser till att sätta boxen i Standby när den inte används, och samtidigt på ett korrekt sätt sparar alla timerinställningar, plus att varje natt rensa EPG vid vald tidpunkt sedan sparka igång den för att läsa in ny EPG kan tex se ut så här.

  #sätt boxen i standby kl 3 varje natt
  0 3 * * * /var/www/cgi-bin/FortisWebIo timerlist mcmd=standby
  #radera EPG och boota om
  0 4 * * * rm /STORAGE/HDD/epg.txt
  0 4 * * * sync;sync;sync; /sbin/reboot -f
  # starta upp boxen sent för att läsa in EPG och ha maximalt med info till kvällen...
  0 18 * * * /var/www/cgi-bin/FortisWebIo timerlist mcmd=standby

  Observera då att nyckeln här är FortisWebIo som behöver vara installerat enligt Ants War´s tips tidigare.
 3. Gblenn added a post in a topic M9 - V2.11.34 / V2.11.34 CI+   

  EDIT: så här ser det ut...
  Från menyn, inställt för daglig avstängning tex kl 03.45
  EPGCleanup startat av cron:
  55 3 * * * rm /STORAGE/HDD/epg.txt
  0 4 * * * sync;sync;sync;/sbin/reboot -f
  Från menyn, inställt för daglig uppstart tex kl 18.00 vilket blir tiden då ny EPG börjar läsas in.
 4. Gblenn added a post in a topic M9 - V2.11.34 / V2.11.34 CI+   

  Vad skulle våra boxar vara utan dig Ants War? :thumbup: :thumbup: :thumbup:

  Angående mitt problem med förlorade timerinställningar så hittade jag en ny lösning på problemet. Det finns ju i menyerna under Tidsinställningar en funktion för automatisk nedstängning och väckning av boxen.
  Nu har jag kombinerat detta med scriptet som raderar EPG.txt och gör reboot. Verkar funka faktiskt...

  Från menyn, inställt för daglig avstängning tex kl 03.45
  EPGCleanup startat av cron:
  55 3 * * * rm /STORAGE/HDD/epg.txt
  55 3 * * * standby
  57 3 * * * wake up
  0 4 * * * sync;sync;sync;/sbin/reboot -f
  Från menyn, inställt för daglig uppstart tex kl 18.00 vilket blir tiden då ny EPG börjar läsas in.

  Dock verkar funktionen för att ställa in uppstart och avstängning via menyn inte vara helt stabil eller i alla fall inte bete sig som väntat. Tex så tog den inga inställningar av uppstart om jag först valt en nedstängningstid.
  Nedstängning innebar vid första testen Standby, men senare har den gått ned i Djup Standby. Cron tickar och går dock så den bootar ju om ändå och läser in ny EPG. Vi får väl se hur den bestämmer sig för att fungera framgent...

  Problemet verkar i alla fall löst!
 5. Gblenn added a post in a topic M9 - V2.11.34 / V2.11.34 CI+   

  För mig har EPG fungerat så till vida att jag hela tiden har en uppdaterad EPG. Men den extrainformation man har på programmen, 1 dag framåt (var det inte två dagar förr i tiden?) den "följer inte med".

  Alltså, om jag tar bort EPT.txt och startar om boxen läser den in ny EPG och för program upp till 1 dygn framåt får jag med Programinformationen, dvs texten där det står vad filmen handlar om osv. Ett dygn senare är det tomt (står "Ingen programinformation" eller nåt sånt) och förblir så trots att information så klart finns med i strömmen.

  Menar du att du inte har det problemet??
 6. Gblenn added a post in a topic M9 - V2.11.34 / V2.11.34 CI+   

  Skrev om detta under rubriken cron i kategorin Plugin men kanske är det här man ska ta upp frågan egentligen?
  http://miracleforum.net/viewtopic.php?f=19&t=454&start=31

  Jag har en längre tid använt mig av ett script som körs på natten (mha cron) för att rensa EPG och sedan göra en omstart för att EPG ska laddas in igen. Syftet är att få in informationstexten om TV-programmen vilket annars inte fungerar som det ska. Av någon anledning så fylls ju inte den informationen på över tiden (en av många buggar mao)...

  Jag hade hoppats att detta kanske lösts i 2.11.34 men så var det inte och jag får fortsätta med att komma runt problemet mha scriptet. Problemet är dock att jag tappar timerinställningar titt som tätt och jag har nu kunnat koppla det till omstarten av boxen. Detta problem hade jag även med 2.10.67, och jag tror även med tidigare programvara.

  Nu tror jag att jag är en lösning på spåret... Efter lite testande så har jag upptäckt att när jag tex via fjärren går ned i djup standby (stänger av boxen med två tryck på knappen) så går nyligen gjorda programmeringar förlorade!
  MEN om jag först tar ner den i standby så verkar allt sparas korrekt. Därefter kan jag efter uppstart gå ner i djup standby och alla timerinställningar är intakta. Så den manuella lösningen blir alltså att alltid sätta boxen i standby när man tittat klart, om inte ngn inspelning pågår förstås...

  Så det första jag nu undrar är om det är nåt onormalt med min box?? Försvinner timerinställningar för er också vid omstart? Är det ngn inställning jag gjort fel nånstans kanske?
  Annars söker jag också efter en automatisk lösning runt problemet, tex om det finns det ngt kommando som sparar timerinställningarna, som man kan se till att det körs innan reboot?
  Alternativt tänker jag mig att man kan köra kommandot för standby, sedan sparka igång den för att till sist göra reboot...

  Jag hittar under /bin ngt som heter "sleep", men gissar att det är ett script kommando för paus (sleep 5 = vänta 5 sek). Under /sbin där ""reboot ligger ser jag inget som gör mig gladare heller, annat än "poweroff" som möjligen skulle kunna vara det jag är ute efter om det tar ngt variabel. Typ "poweroff 1" = sleep och kanske "poweroff 0" = avstängd... BTW så trodde jag kommandot "sync" var kommandot som ser till att tex timerinställningarna sparas undan? Har använt det i mitt script.

  Det jag tänker mig skulle lösa problemet är typ:
  55 3 * * * rm /STORAGE/HDD/epg.txt
  55 3 * * * standby
  57 3 * * * wake up
  0 4 * * * sync;sync;sync;/sbin/reboot -f

  Någon kunnig person som förstår sig på detta och kan bistå med lite idéer??

  PS. Det slår mig nu att jag inte provat att köra UTAN kommandot sync... Om det av ngn anledning inte funkar som det ska men ändå sätter ngn flagga som indikerar att allt sparats undan så kanske inte "reboot" gör allt den annars borde... måste testa...
 7. Gblenn added a post in a topic Cron   

  Jag har en längre tid använt cron för att rensa EPG, ungefär som i det script som Ants war varit vänlig nog att bistå med. Titt som tätt har jag märkt att timerinställningarna försvinner och har kunnat koppla det till omstarten av boxen. Jag har försökt att lägga till kommandot sync (sync;sync;sync) i tron att det ska lösa problemet men icke sa Nicke!
  Nu tror jag att jag är en lösning på spåret... Efter lite testande så har jag upptäckt att när jag tex via fjärren stänger av boxen (två tryck på knappen) så går nyligen gjorda programmeringar förlorade. Men om jag först tar ner den i standby så verkar allt sparas korrekt. Därefter kan jag efter uppstart gå ner i helt avstängt läge och alla timerinställningar är intakta.

  Så det jag nu undrar är om det är nåt onormalt med min box. Ska timerinställningarna verkligen försvinna vid omstart? Finns det ngt kommando som sparar dem, som man kan köra innan reboot?
  Eller vad är kommandot för standby, och rullar cron på även under standby (antar att ngt måste ju kunna trigga igång boxen för inspelning). Vad blir då nästa kommando att sparka igång boxen för att slutligen göra reboot...

  Jag hittar under /bin ngt som heter sleep, men gissar att det är ett script kommando för paus (sleep 5 = vänta 5 sek). Under /sbin där reboot ligger ser jag inget som gör mig gladare heller, annat än poweroff som möjligen skulle kunna vara det jag är ute efter om det tar ngt variabel. Typ poweroff 1 = sleep och poweroff 0 = avstängd...

  Det jag tänker mig skulle lösa problemet är typ:
  55 3 * * * rm /STORAGE/HDD/epg.txt
  55 3 * * * standby
  57 3 * * * wake up
  0 4 * * * sync;sync;sync;/sbin/reboot -f

  Någon kunnig person som förstår sig på detta och kan bistå med lite idéer??
 8. Gblenn added a post in a topic Newbie fråga   

  Andra kan säkert fylla på med mer detaljer men kortfattat (blev visst inte så kort) så är det så här:
  1. JA, du KAN flytta över CI-modulen och köra rakt av. MEN i alla fall jag har upplevt en del problem att köra på det sättet. Framför allt så får jag allt som oftast Krypterade inspelningar på HDD. Det går att spela upp dem under vissa förutsättningar, se andra trådar om det problemet. Däremot fungerar det mer eller mindre klanderfritt att köra med tex MCas, och bara trycka in ditt Boxerkort (dvs lägg CI-modulen på hyllan). Med en sån setup spelar jag in flera krypterade kanaler samtidigt om jag vill, och jag får inte problem med att inspelningarna är krypterade på HDD. Övriga begränsningar gäller naturligtvis som att med två Tuners klarar du max tre samtidiga inspelningar och bara från kanaler som ligger på max olika muxar.

  En annan begränsning är att jag med MCas och nuvarande Firmware har några kanaler som jag INTE kan se i mitt fall i Boxer Mixpaketet. Det handlar bla om BBC World News, Animal Planet, Star! och några till på samma mux tror jag. Vet inte om det har med CI+ eller Mpeg4 att göra. Däremot kan jag se och även spela in dem om jag kör med Boxers CI-modul (den jag har är CI+ kapabel), problemet jag då ofta får är som sagt det med krypterad inspelning...

  2. CI+ är en liten annan historia, som sagt ovan så vet jag inte exakt vad som spökar där men det finns en del begränsningar i vad som går att göra. Ett antagande som görs om den FW som kommer är att man inte kommer kunna spela in Okrypterat från de kanaler som kör CI+. Dvs du kan inte spela upp det på ngn annan box än den du har modulen i. Men det ser också ut som att man kommer kunna göra ett val genom vilken FW man använder sig av, med de begränsningar som man då får för respektive val. Se diskussion i annan del av forumet. Du kommer oavsett vilket att kunna spela in på NAS, extern disk eller i efterhand flytt till sådan. Nätverksfunktionen ser till att så är fallet. Distributörernas och innehållsägarnas strävan att begränsa konsumentens möjlighet att sprida materialet olagligt sätter dock fler och fler käppar i hjulet även för den som bara vill kunna byta position i hemmet för att se en film när den andra TVn är upptagen.
 9. Gblenn added a post in a topic Buggrapporter   

  Och så lite till som också inrapporterats till info@miraclebox.se


  Bugreport MB9 DVB-T2*2, FW up to and including 1.09.35, Bootloader 5.04

  Trick mode (FF, REW) not working properly:

  Having tested the different "speeds" of FF and REW, they don't work as "announced". None of the higher speeds of FF or REW (above 4-6x) actually work. Going to higher speeds does not improve the FF speed significantly. In fact the perceived effect is almost a slowing down of the process.

  Using REW when viewing recordings produces very unreliable results.
  1. When REW is started the movie skips to frames later than the current one, i.e. does a short FF.
  2. The motion is extremely jerky and is no where near 2x, 4x or 6x the speed. Hence it becomes very difficult to reverse in a movie to a position of choice. Higher speeds are useless.
  3. Some times when using REW it actually skips to a location far forward in the movie.

  "Trick Mode" - "skip commercial":
  The function using the arrow buttons on the remote to jump forward in movies is very convenient when skipping commercials. However, the setting allows a mode that suggests it is "detecting" commercials in order to skip them. This does not work however, rather the jump forward is always the same amount of time, which most often means either skipping too much and too little. Since REW does not work properly, see above, the only way is to use a combination of Skipping forward with the Arrows, AND using FF to speed through the commercial. With higher speeds not really working well, this is not working as well as it could.
  Detecting commercials (however this is done, detecting sound differences or differences in Video Picture) is a very good function that if it worked would be very much appreciated. I guess it is possible since my 2year+ old Sony DVR can do this to some extent, and e.g. allows me to edit a recording to remove commercials (it introduces "bookmarks" at the start and end of each part that is potentially a commercial).
  The preferred result when skipping forward would be to make sure that the movie starts a few seconds before the end of the commercial. This way the viewer is certain no part of the movie is missed...

  Suggestion for UI when watching recordings.

  When a movie stops playing, one should return to the Movie Listing, not the latest viewed Channel. Preferably there should be an option to set which behaviour should be used. The idea is that when watching consecutive episodes of a show, or when just browsing the list and quickly checking a movie out, one should not have to open up the list again each time to continue to the next movie...
 10. Gblenn added a post in a topic Buggrapporter   

  Mitt senaste bidrag i rapportflödet...

  Bugreport MB9 DVB-T2*2, FW 1.09.35, Bootloader 5.04

  Encrypted recordings:
  When using an original CI-Module from e.g. Boxer, some recordings turn out encrypted on the HDD. The result is somewhat stokastic and difficult to test but generally any case where the box is trying to "view" two Encrypted channels simultaneously, results in the recording being encrypted on the HDD. I.e watching one encrypted channel and recording another results in the file being encrypted. OR, recording two or three encrypted simultaneous recordings results in at least one, or two being encrypted on disc.

  In order to view the encrypted file, one needs to use the Original CI-module AND one typically needs to change the Viewing Channel to the same one as the file that was recorded. Then it is sometimes, but not always, possible to watch the recording. The tests I have made sometimes resulted in the file being possible to view at the first try, but not the following. Sometimes I have not been able to view the file until having tried in excess of 50-60 times... Fortunately, WHEN the file IS viewed, it is then possible to press REC and make a Copy of the recording that is not encrypted.
  In the cases where it is NOT possible to view the encrypted recording, the Counter (showing seconds/minutes into the movie) is stepping in 8 to 11 second steps. Rather than smoothly going through the movie second by second in a regular way.

  Box hangs:
  For unknown resons the box hangs, but is possible to restart from remote. The result however is that any recordings that were scheduled are missed completely.

  Back to standby:
  Having the box in standby, it goes active when a recording is started but it does not go back to standby again.

  EPG Additional Information:
  When clearing out the EPG, all channels get their EPG data complemented with Additional EPG Information (about the TV program). However, after 2-3 days, this information is no longer there or it is corrupt, and an EPG Cleanup is necessary (using the EPG Cleanup Plugin).
  Receiving EPG data over the air seems to work fine, except there should be a possibility to set the box to wake up and refresh the EPG at preset intervals, e.g. 4am. It should also automatically step through all identified Muxes to collect the data, and then return to the last channel viewed and go back to standby.

  XML-EPG:
  Using XML-EPG does not seem to result in any additional program info being stored.

  Channel change to recording channel from EPG:
  If a scheduled recording has started on an encrypted channel, it is not possible to change to that channel from the EPG. It IS possible to change to that channel pressing the channel number on the remote. E.g. channel 1 (Free TV) is being viewed and a recording starts on channel 9 (Pay TV). Selecting EPG and then choosing channel 9 results only in a showing of the information about a recording taking place. But the box does not change to channel 9.
  Pressing button 9 on the remote, does however change the channel to no9.

  EPG Listing, recording:
  Sometimes one wants to record a program that has already started. The only way to do that today is by changing to that channel and pressing REC. IF this program is a TV-Show for example, on might also want to be able to record consecutive episodes of the show. In order to do that today, one then needs to find the next instance of the Program in the EPG, and make a separate scheduled recording with e.g. Every Monday at 19.00-20.00.
  An alternative and better way would be to be have both of the two following options available:
  1. Pressing REC when highlighting an already playing program in the EPG results in the start of the recording immediately. AND the information about the Recording in the Timer list is taken from the EPG (i.e. correct start-stop times from EPG data). Pressing again on REC, adds the option to directly make this recording a repeated scheduled recording using the EPG data as input, not the actual start of the recording since it occured after the show started.
  2. Any program that has been recorded should be listed in the Recordings list, AND most importantly it should be possible to EDIT old listings to make them "active" for future recordings.

  EPG Listing when recording:
  When recording one or more programs, the EPG list should indicate which Channels are left available to view. I.e. if one program is being recorded, having two Tuners means that any other TV channel is available. If TWO programs are being recorded it depends on MUX availability what third channel could be selected. Any channels NOT being possible to select, either for viewing or recording should be indicated perhaps by being "greyed out", although still visible.

  File Listing recorded programs:
  It is today not possible to know if a Program in the File Listing has been viewed or not. Only by selecting a particular file can one get an indication whenever there is the choice to start from the beginning or continue viewing.
  In addition one would like to have a Marker of some sort, e.g. viewed files having a different text coloring (greyish, or selectable color perhaps).
  The Naming convention of recorded files is also not good today. Having an option to name files with Program Name + Date and Time (+ perhaps channel) would make sorting and selecting in a long and extensive list much much easier.

  Program recording, padding:
  The Padding of recorded programs is not working correctly, AND could be handled with a bit more intelligence by the Box. Padding of X minutes before does not work today. Padding X minutes After program works somewhat but is corrupted in a few different scenarios.
  1. Two consecutive programs on the same channel. Recording 1 gets padded by X minutes and recording 2 starts too late by X minutes. No information is lost since recording 1 ends with what is lost from recording 2.
  2. Two consecutive programs on different channels. Recording 1 gets padded by X minutes and recording 2 starts too late by X minutes. The start of program no 2 is lost and missing.
  A correct behaviour would be the following.
  1. With consecutive recordings on the same channel, since they are on the same MUX Recording 2 should start according to the scheduled time (minus any padding in front). Recording 1 should stop according to the scheduled time + padding at the end. It's just a matter of demuxing and recording both paths.
  2. Same thing applies to recordings from different channels, using Tuner 1 and Tuner 2 being able to record and Pad in both ends.
  3. With conflicting recordings starting/stopping at the same time, Padding should be omitted where the conflict is making recording impossible. E.g. assuming a setting with Padding of 2 mins in beginning and end.
  Recording 1 21.00-23.00 Mux 1 Padding in beginning 2 min, padding at end 2 min
  Recording 2 21.00-22.30 Mux 2 Padding in beginning 2 min, NO padding at end (conflict with recording 4)
  Recording 3 22.00-23.00 Mux 1 Padding in beginning 2 min, padding at end 2 min
  Recording 4 22.30-23.55 Mux 3 NO padding in beginning, padding at end 2 min
 11. Gblenn added a topic in Mjukvaror   

  EPG - skumt beteende : Star!
  Noterade idag nåt jag sett några få gånger tidigare men inte riktigt reflekterat över. När jag rullar upp eller ned i EPG'n så händer något skumt så fort kanalen Star! syns i EPGlistan. Det som händer är att rullningen blir seg, rejält seg. Detta sker alltså endast då kanalen Star! syns någonstans på listan, så fort man "rullat ut" den så är allt normalt igen. Dessutom, om jag går in i EPG'n och Star! ligger i listan så är listan från början helt tom, men fylls på relativt snabbt, dock är det är så pass långsamt att man klart noterar det.
  Nån annan som noterat dessa fenomen?

  Idag märkte jag också att Star!, BBC World News, Animal Planet och nån till inte går att se med MCas utan jag måste köra med orginal Boxerkort (Kanal Global och TNT7 funkar dock). Är det boxer som leker med CI+ och aktiverat nåt igen??
  • 0 replies
  • 421 views
 12. Gblenn added a post in a topic M9 - V1.09.35 - 2011-08-11   

  Skumt att det blev så, för jag antar att du fick igång filmen så du kunde se den på TVn?? Det är ju bara då det går att kopiera den... Annars är det bara att försöka och försöka igen... Jag fick till slut igång en film idag efter kanske 50-60 försök, och vet tyvärr inte vad som var annorlunda idag mot tidigare gånger. MÖJLIGEN att jag gjorde en EPGrensning igår kväll. Annars körde jag MCas för nån inspelning igår och bytte i morse till CI-modulen och fick bara för mig att testa filen en "sista gång"...
 13. Gblenn added a post in a topic M9 - V1.09.35 - 2011-08-11   

  Men felet med krypterade inspelningar uppstår faktiskt även när man kör orginal CI-modul! Och funkar inte DET som nog måste anses vara basic så är det väl nån slags bugg i boxen det handlar om eller hur!? Tyvärr verkar det helt slumpmässigt om man får krypterad inspelning eller ej. Likadant verkar det mer eller mindre slumpartat om man ev råkar kunna spela upp en sådan fil. Jag fick tex ytterligare en sån inspelning häromdan, som dock gick att spela upp på första försöket (och som jag då direkt och för säkerhets skull kopierade mha REC). Men en annan fil som jag testat på olika sätt säkert 50-60 gånger utan framgång, funkade plötsligt idag, hurra!! Men varför den gjorde det nu, det har jag ingen aaaaning om, jag gjorde inget annorlunda mot tidigare försök.

  När det gäller XCAM så skulle jag som är helt noob på detta med softCAMs behöva lite mer info om hur man använder den. Jag laddade ned och installerade den tidigare men sen ska man ju göra ngn slags setup för att över huvud taget få det att funka. Jag har bara en box så ngn sever/client med flera boxar är inte på tal idag för min del. Men man kanske har server/client även inom samma box eller är det MCas som gäller då??

  MCas däremot gick igång "av sig själv" och verkar funka rätt ok, även om jag fått krypterad inspelning en gång även med den.
 14. Gblenn added a post in a topic M9 - V1.09.35 - 2011-08-11   

  Eller så felrapporterar du, se länk http://www.miracleforum.net/viewtopic.php?f=25&t=727
 15. Gblenn added a post in a topic M9 - V1.09.35 - 2011-08-11   

  Tack för medlidandet, får väl försöka mera helt enkelt. Jag satsar också på CI för denna fil som spelades in med CI. Men om man bara kunde komma på vad som var orsaken till att det det kan funka. Är det ngn buffert som är full, tom, är CI modulen kall eller varm eller ska man kanske snurra tre varv innan man trycker på fjärren... :roll: