Sign in to follow this  
Followers 0

cccam new user

11 posts in this topic

Posted · Report post

Hi everybody,

I got my miraclebox hd8 today :D

I have problems with cccam and my dutch canaldigital card.

First of all how i put cccam there so i can put clines in? And how to put clines in there?

And how the cardreader can regognize my smartcard?

Sorry for all these questions before i had an openbox and was very easy to put everything

Friendly regards Peter Buys

kzenkpaul likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

If you're gonna use the internal readers you got to use MCAS, available for download on this site

INSTALLATION

1. Extract and copy the plugin folder to a USB stick.

2. Insert USB into STB while it's running.

3. Press red button to install when asked.

kzenkpaul likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

If you got your card in another STB/CS, you should use XCAM for the M8

Just extract to get the plugin folder on a USB stick, just like MCAS in the post above.

Edit cccam or mgcamd line in cardclient.conf in the etc folder

Insert in the M8 and press red button.

kzenkpaul likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

If you're gonna use the internal readers you got to use MCAS, available for download on this site

INSTALLATION

1. Extract and copy the plugin folder to a USB stick.

2. Insert USB into STB while it's running.

3. Press red button to install when asked.

Thank you very much i,m going to try it now lets see if i get it to work.

I installed the cccam and is working perfectly i just cant remember how i did it :roll: :lol:

Let,s hope i wont mess up :)

kzenkpaul likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

If you're gonna use the internal readers you got to use MCAS, available for download on this site

INSTALLATION

1. Extract and copy the plugin folder to a USB stick.

2. Insert USB into STB while it's running.

3. Press red button to install when asked.

Hi,

I tryed it but i dont think nothing happend it says in the cas smart card slot 1 card-problem check card?

other 3 are empty

plus is standing CI message off.

Did i do something wrong???

Friendly regards Peter

kzenkpaul likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

If you got your card in another STB/CS, you should use XCAM for the M8

Just extract to get the plugin folder on a USB stick, just like MCAS in the post above.

Edit cccam or mgcamd line in cardclient.conf in the etc folder

Insert in the M8 and press red button.

hi again i tryed this too when i go to plug in there is standing xcamclient and under there xcamconfigure when i press xcamclient start i get message: can not start any client please check cardclientconfig file or network connection.

when i go to xcamconfig i server list:

0 Empty Server

1 Empty server

2 Empty server

this till number 11.

i added my lines in the file - insert newcamd.list - and in - insert CCCam.cfg - i opend these files and wrote the lines in there .

Did i do something wrong??

thank you in advance

Friendly greets Peter

kzenkpaul likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

You should use either cardclient.conf OR newcamd.list OR CCCam.cfg. And you got to rename them.

kzenkpaul likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

You should use either cardclient.conf OR newcamd.list OR CCCam.cfg. And you got to rename them.

Ok so i just put it in ccam.cfg and to what i rename them? you mean cccam.cfg i rename to what name?

Probably silly question of me :oops:

Greetings Peter

kzenkpaul likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

You rename them from - insert CCCam.cfg - to simply CCCam.cfg etc.

kzenkpaul likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

You rename them from - insert CCCam.cfg - to simply CCCam.cfg etc.

Hi again i tryed it again changed it to this

CCCam.cfg and its not working when i start it i get the same error.

Do i have to change the CCCam.cfg to another folder it is now standing in etc ? do i have to change it too keys??

regards PEter

kzenkpaul likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hi again i tryed it again changed it to this

CCCam.cfg and its not working when i start it i get the same error.

Do i have to change the CCCam.cfg to another folder it is now standing in etc ? do i have to change it too keys??

regards PEter

I just tried it but nothing:(

Please help

regards Peter

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0