Sign in to follow this  
Followers 0

Hjälp! Identifierar inte mitt orginalkort CD

39 posts in this topic

Posted · Report post

Hej. Jag har köpt en Miraclebox 8 HD. Uppdaterat till den senaste mjukvaran (facmiraclebox8hdv11034).

Sätter i mitt orginal programkort från Canal Digital. men boxen kan ej identifiera mitt kort som jag stoppar in.

Får alltså ingen liten icon som ska lysa i displayen att det finns ett kort insatt. Givetvis står där också bara Krypterad kanal! på alla kanaler jag söker på.

Mycket tacksam för svar då jag försökt allt genom att läsa detta forum i 2 dagar nu... :roll:

Kortläsaren sönder?...

Mvh :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hej. Jag har köpt en Miraclebox 8 HD. Uppdaterat till den senaste mjukvaran (facmiraclebox8hdv11034).

Sätter i mitt orginal programkort från Canal Digital. men boxen kan ej identifiera mitt kort som jag stoppar in.

Får alltså ingen liten icon som ska lysa i displayen att det finns ett kort insatt. Givetvis står där också bara Krypterad kanal! på alla kanaler jag söker på.

Mycket tacksam för svar då jag försökt allt genom att läsa detta forum i 2 dagar nu... :roll:

Kortläsaren sönder?...

Mvh :)

Installera en softcam och starta från Plugin meny.

Prova MultiCAS ( Mcas )

http://miraclefiles.net/index.php?download=82

/Mvh Ants war :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hej igen. Har gjort som jag blev tillsagd av Ants war. Mcas installerad och automatisk start..men inget kort kan identifieras. ( Krypterade kanaler)Behöver man göra någon inställning eller starta Mcas clienten, för att den är inte startad.?

Mvh Why

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hej igen. Har gjort som jag blev tillsagd av Ants war. Mcas installerad och automatisk start..men inget kort kan identifieras. ( Krypterade kanaler)Behöver man göra någon inställning eller starta Mcas clienten, för att den är inte startad.?

Mvh Why

Kan tänka mig att istället för att skicka iväg boxen till Digitalboxen.com och låta dom hjälpa mig, så skulle jag gärna betala för att få typ telefonsupport med settings så jag kommer åt mina kanaler och får det till att fungera. Jag har allt annat till att fungera med inspelning till NAS osv. Mycket glad och nöjd över min Miraclebox 8 HD men som sagt...

:roll:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

och du är säker på at kortet sitter i rätt väg ??

Hilsen

Faetter BR

;);););)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

har du fösökt at genstarta boxen

deepstandby och starta uppp den igen ??

Hilsen

Faetter BR

;);););)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ja ..kortet sitter rätt..och deep stanby vet jag inte riktigt vad det är..men har provat starta om boxen med fjärrkontroll och med knapp på box och helt med strömbrytare.. :oops:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ja ..kortet sitter rätt..och deep stanby vet jag inte riktigt vad det är..men har provat starta om boxen med fjärrkontroll och med knapp på box och helt med strömbrytare.. :oops:

Gjorde som du sa fick ett meddelande krypterad kanal xml nätverksproblem...???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Gjorde som du sa fick ett meddelande krypterad kanal xml nätverksproblem...???

Kontakten på kortet skall vara vänt nedåt och inåt boxen , så är det på Miraclebox 9 i vart fall.

Öppna plugin meny , och där skall det stå :

Mcas Status: startad , Startmetod: Automatisk.

När den är startad kan du stå på Mcas , och trycka på OK knapp.

Då ser du lite info om Mcas , och om den får kontakt med kort.

Avsluta med Exit knapp.

Om du sätter i kortet när Mcas är startad , och är i "TV-läge" , så kommer meddelande upp på skärmen om allt fungerar. För mig som kör med Boxer , och Viacces står något om det.

Sen kan de nog ta 1 timme kanske att tills kortet är uppdaterat om det Ej är använt i en annan box nyligen.

Stå på en kanal och vänta.

Antar att du gjort kanalsökning eller laddat ned kanallista :

xml nätverksproblem...???

Öppna EPG , Tryck FAV knapp

Hämta xmlEPG automatiskt , ändra det till Av .

/Mvh Ants war :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Jag ska nu göra exakt som du säger Ants war..och ja jag har en kanallista som jag lagt in och alla kanaler ligger där dom ska.

återkommer om någon minut.. :arrow:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kontakten på kortet skall vara vänt nedåt och inåt boxen , så är det på Miraclebox 9 i vart fall.

Öppna plugin meny , och där skall det stå :

Mcas Status: startad , Startmetod: Automatisk.

När den är startad kan du stå på Mcas , och trycka på OK knapp.

Då ser du lite info om Mcas , och om den får kontakt med kort.

Avsluta med Exit knapp.

Om du sätter i kortet när Mcas är startad , och är i "TV-läge" , så kommer meddelande upp på skärmen om allt fungerar. För mig som kör med Boxer , och Viacces står något om det.

Sen kan de nog ta 1 timme kanske att tills kortet är uppdaterat om det Ej är använt i en annan box nyligen.

Stå på en kanal och vänta.

Antar att du gjort kanalsökning eller laddat ned kanallista :

Öppna EPG , Tryck FAV knapp

Hämta xmlEPG automatiskt , ändra det till Av .

/Mvh Ants war :D

xmlEPG problemet löste sig Ants war MEN...fortfarande ingen kontakt med kortet har gjort allt som du skrev... :? Vill inte alls känna av eller visa något tillstymmelse till aktivitet.

Jag har idag en box från canal digital med inspelning och dubbla trådar in från parabolen men det finns ju bara en tråd in i Miracleboxen så det ska väl inte vara något problem...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Gjort som du sa men när jag sätter i kortet visar den ingenting.....

fel port?

Mcas client inställning?

kortläsaren kass?

:?:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Gjort som du sa men när jag sätter i kortet visar den ingenting.....

fel port?

Mcas client inställning?

kortläsaren kass?

:?:

Har ej några fler uppslag.

Kanske någon annan med en Miraclebox 8 och som har Canaldigital kan hjälpa till.

/Mvh Ants war ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Tack Ants war för all din tid och hjälp...

Problemet kvarstår och jag vet ej något annat än att får väl skicka iväg boxen som en garantigrej... :cry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hej !

Kom på en sak till.

Öppma Meny , Huvudmeny

GÅ till CAS

Öppna en dold funktion med:

Tryck knapparna: 1 4 0 7

Ändra till:

Intern kortläsare: Av

Software path: På

( Det du gör är att du stänger av den inbyggda Conax softcam som finns i inbyggd i firmware, Ej själva kortläsaren. )

Start om system för att aktivera , OK

Sen stäng av boxen också , Power OFF

Starta .

Gå in i plugin Meny : Mcas , OK knapp , då skall du komma in och det skall visas något vettigt.

Gör det det ?

/Mvh Ants war :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ska göra som du skriver nu Ants sry var ute i trädgården och plockade plommon med mina döttrar...

tillbaka om 3 min..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Gjorde exakt som du skrev MEN icke sa nicke... :( :cry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Om du går in i menyn CAS Vad står det på ”kortplats 1”

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hej OA22.. :)

Ska kolla direkt vad det står tillbaka om 1 min ....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Det står TOM på båda fast kortet sitter i och mCas installerad och startad.

Intern kort står på av och softpatch på on...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Då är det rätt där :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Gör så här stäng av MCAS och automatiskt

Slå på de interna läsarna och starta om, då ska det inbyggda Conax systemet fungera

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Gör som du skriver direkt OA22....

Om du fixar detta till mig (belönas du..det lovar jag annars får jag imorgon köra 18 mil för att dom ska fixa det till mig på digitalboxen.com.

håller tummarna.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Nix pix...fungerar inte får ingen kontakt.... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0