Jump to content


Photo

Hur ställer man in 2 huvuden


  • Please log in to reply
41 replies to this topic

#1 kekke

kekke

    Beginner

  • REGISTERED
  • 17 posts

Posted 12 October 2010 - 10:55 AM

Har precis köpt en Miraclebox och parabol (nordenpaket). Men hittar inga satelliter alls.
Har följt "miljader" guider på nätet om hur man ska ställa in parabolen men inget fungerar.

Har 2 huvuden och en DiSEqC-switch inkopplad, men är lite osäker på hur det ska se ut på DISH-setting för en sådan här konfiguration. Ska det vara 2/off (DiSEqC 1.0, antar jag)? Bor i Stockholm så har satt den på 22graders lutning och parabolen inställd på Thor (202grader väst på kompass).
Den får "level" runt 83% men quality är hela tiden 0%.

Känns lite som det kan vara nått med boxen men som sagt detta är en ny box för mig så det kan faktiskt vara jag =)

Någon som har något tips?

#2 slave66

slave66

    Noob

  • REGISTERED
  • 8 posts

Posted 12 October 2010 - 11:06 AM

jag har 4 lnb så min är inställd på 4, och eftersom du har 2 st så ställ den på 2 så klart,

vad det gäller signalstyrkan så kan du ändra frekvensen tills du får signalen och sedan göra en blindsökning

lycka till!

#3 kekke

kekke

    Beginner

  • REGISTERED
  • 17 posts

Posted 12 October 2010 - 11:16 AM

vad det gäller signalstyrkan så kan du ändra frekvensen tills du får signalen och sedan göra en blindsökning

lycka till!


Där ser man, vad trevligt! Tackar!
Bara för att vara extra tydlig så går jag in vart och gör vad?

#4 slave66

slave66

    Noob

  • REGISTERED
  • 8 posts

Posted 12 October 2010 - 11:30 AM

ok, gör så här

tryck meny och välj installation ---> kanalsökning---->välj automatisk under sökläge---> välj satellitkonfiguration ----->diseqc sw tryck enter och där väljer du under diseqc 1.0 vilket lnb som är aktivt och under diseqc 1-1 antal lnb-n

och om allt är rätt så får du en stapel i kvalitetsfältet också

#5 slave66

slave66

    Noob

  • REGISTERED
  • 8 posts

Posted 12 October 2010 - 11:40 AM

glömde skriva att du får välja vilka sateliter du kommer att ta emot med

#6 kekke

kekke

    Beginner

  • REGISTERED
  • 17 posts

Posted 12 October 2010 - 12:14 PM

glömde skriva att du får välja vilka sateliter du kommer att ta emot med


Som det är nu så kan jag bara välja 1 satellit, efter din guide så kommer jag kunna välja 2 då?

Tack så mycket för din lilla guide, ska prova det ikväll och se hur det går!

#7 miracleadmin

miracleadmin

    Site Admin

  • Administrators
  • 1,132 posts

Posted 12 October 2010 - 01:41 PM

__CD VIA
____oo
\____|
\____|____/

Gör så här:
Se till anslut Thor-huvudet (Canal Digital) i ingång A på switchen och Sirius-huvudet (Viasat) i ingång B. (Se bilden ovan för vilket huvud som ska vara på vilken plats)
Ställ in i mottagare på Satellitkonfiguration -> Thor/Intelsat 0.8°W ska ha DiSEqC 1.0 = 1/4 medan Sirius 4.8°E ska vara på DiSEqC 1.0 2/4. Då ska du ha signal och bild om parabolen är rätt riktad.

Vad tycker ni om min lilla parabol ovan? ;) hehe

#8 kekke

kekke

    Beginner

  • REGISTERED
  • 17 posts

Posted 12 October 2010 - 03:19 PM

Ställ in i mottagare på Satellitkonfiguration -> Thor/Intelsat 0.8°W ska ha DiSEqC 1.0 = 1/4 medan Sirius 4.8°E ska vara på DiSEqC 1.0 2/4. Då ska du ha signal och bild om parabolen är rätt riktad.

Vad tycker ni om min lilla parabol ovan? ;) hehe


Känns som att "felet" kan ligga där, förstår fortfarande inte hur jag ställer in det. För mig står det bara 1 satellit oavsett vad jag väljer 1/4 eller 2/4 (1/off eller 2/off som det står)

#9 miracleadmin

miracleadmin

    Site Admin

  • Administrators
  • 1,132 posts

Posted 12 October 2010 - 07:22 PM

Mitt fel...

1.0W Thor
DiSEqC SW = 1/Av

5.0E Sirius 4
DiSEqC SW = 2/Av

Så har jag det hemma...

#10 kekke

kekke

    Beginner

  • REGISTERED
  • 17 posts

Posted 12 October 2010 - 08:38 PM

Mitt fel...

1.0W Thor
DiSEqC SW = 1/Av

5.0E Sirius 4
DiSEqC SW = 2/Av

Så har jag det hemma...


Så har jag det inställt, men fortfarande 0 i Quality.

Okej, går igenom allt nu...

Dish Setting:
Satellite: 1.0W Thor 3 5
Frequency: 10000MHz
LNB Power: On
LNB Type: Single
LNB Frequency: 10000
LNB 22KHZ: Off
DiSEqC Switch: 1/Off
Positioner Setting: None

Positioner Setting:
Satellite: 1.0W Thor 3 5
Frequency: 10000MHz
Positioner: None
Dish Setting: 10000, 1/4

Service Search:
Search Mode: Auto
Satellite: 1.0W Thor 3 5
Search Type: All Service
Network Search: On
Time Calibration: Simple
Dish Setting: 10000, 1/4
Positioner Setting: None

Level: 82% Quality: 0%

Nått gör jag fel känns det som... =/

#11 Bosse

Bosse

    Experienced

  • REGISTERED
  • 181 posts

Posted 12 October 2010 - 09:50 PM

Du måsta vride din parabol ,du har ingen signal - LEVEL viser ca. 70-80% på alle
satelliter,du kan prova olika satelliter og se at det er ricktigt. - der måste våra en bug i SW.

Monter dit kabel direkte på 1°W LNB'n - ock bruk en ukodet kanal f.eks. BBC WORLD -vrida parabolen
tils du får billed- skruv den fast - nu har du THOR og 5°E Viaskvat vil också värka,- anslut DiSEqC og lav de rigtige indstillinger ock du vil få billed på båda satelliter.

Hoppas det vil lykkes for dig.

vh/Bosse
Vantage HD 8000 s/s TWIN PVR 500 GB.
Miraclebox 9 HD Twin PVR 160GB.
Miraclebox 9 HD Twin PVR 320GB - Loader 6.00-SW v 2.09.61.Octagon Noblence.

#12 kekke

kekke

    Beginner

  • REGISTERED
  • 17 posts

Posted 13 October 2010 - 01:24 PM

jag tror jag förstår vad du skriver...få testa det och återkomma. Tack!

#13 kekke

kekke

    Beginner

  • REGISTERED
  • 17 posts

Posted 17 October 2010 - 01:58 PM

Jag får det inte att fungera, nu har jag bara 1 huvud ingen switch eller nått.... Ingen signal alls.
Så här svårt ska det ju inte vara, vad fasen kan vara fel?

#14 viking

viking

    Experienced

  • REGISTERED
  • 85 posts

Posted 17 October 2010 - 03:22 PM

Jag går utifrån att du har parabolen ståendes på Thor, 0,8 gr. v.

Börjar med att lägga in den färdiga kanallistan i M-boxen, här: viewtopic.php?f=18&t=8 Aktivera Thor-satelliten i M-boxen. Klicka på någon kanal, helst en FTA-kanal. Nu bör du få bild om parabolen står rätt.
Det går även bra med en kodad kanal. I stället för bild står det att kanalen är kodad.
Det är bättre att fråga och verka okunnig än att inte fråga och förbli det. Kinesiskt ordspråk.

#15 Bosse

Bosse

    Experienced

  • REGISTERED
  • 181 posts

Posted 17 October 2010 - 05:13 PM

Har du instäldt parabolen ? - den skal sikkert ändres - för inga utslag på quality = no signal .

vh/Bosse
Vantage HD 8000 s/s TWIN PVR 500 GB.
Miraclebox 9 HD Twin PVR 160GB.
Miraclebox 9 HD Twin PVR 320GB - Loader 6.00-SW v 2.09.61.Octagon Noblence.

#16 kekke

kekke

    Beginner

  • REGISTERED
  • 17 posts

Posted 17 October 2010 - 05:39 PM

Okej, bara för att dubbelkolla allt. I vilken kompassriktning ska huvudet vara vinklat mot? (Bor i sthlm)
Har köpt en sat-beeper och får fortfarande ingen signal.

Är dessa inställningar ok?

Dish Setting:
Satellite: 1.0W Thor 3 5
Frequency: 10000MHz
LNB Power: On
LNB Type: Single
LNB Frequency: 10000
LNB 22KHZ: Off
DiSEqC Switch: Off/Off
Positioner Setting: None

Positioner Setting:
Satellite: 1.0W Thor 3 5
Frequency: 10000MHz
Positioner: None
Dish Setting: 10000

Service Search:
Search Mode: Auto
Satellite: 1.0W Thor 3 5
Search Type: All Service
Network Search: On
Time Calibration: Simple
Dish Setting: 10000
Positioner Setting: None

Är dessa överhuvudtaget korrekta?

Vore shyst om någon kunde skriva en kort guide hur man ska ställa in allt i boxen, för detta börjar bli löjligt!

#17 Bosse

Bosse

    Experienced

  • REGISTERED
  • 181 posts

Posted 17 October 2010 - 07:38 PM

Kompasretning skal vara " syd+17°E"- men du kan icke inställa parabolen med et kompas ,det er inte
eksakt nok ,du måsta vrida med handen lite efter lite til du träffor det eksakta punkt,så får du signal.

Instælningar af DISH ,her skal ändres litet.

Frekvens :11325H ,det er BBC World News som er FTA (inte kodat)

LNB type skal våra Universal - 22 KHZ skal våra ON.

Du kan inte söke kanaler för du har signal,her er din søkning - ändre det til :

Service Search:
------------------
Search Mode: Avancerad
Satellite: 1.0W Thor 3 5
Frekvens: 11325
Symbolrate: 24500
Polaritet : Horisontal
Vidio PID : 513
Audio PID :644
PCR PID : 513
Transmission : DVB

när du söker på denna måta får du kun 1 kanal,men om du söker på din opstelling får du måske 3-400
kanaler som du inte har bruk för.

Dine andre instillingar er sikkert rigtige ,du mångler bara signalet.

Hoppas det kan hälpe dig-ellers måsta du fråga igen.

vh/Bosse
Vantage HD 8000 s/s TWIN PVR 500 GB.
Miraclebox 9 HD Twin PVR 160GB.
Miraclebox 9 HD Twin PVR 320GB - Loader 6.00-SW v 2.09.61.Octagon Noblence.

#18 miracleadmin

miracleadmin

    Site Admin

  • Administrators
  • 1,132 posts

Posted 17 October 2010 - 07:50 PM

__CD VIA
____oo
\____|
\____|____/

Gör så här:
Se till anslut Thor-huvudet (Canal Digital) i ingång A på switchen och Sirius-huvudet (Viasat) i ingång B. (Se bilden ovan för vilket huvud som ska vara på vilken plats)
Ställ in i mottagare på Satellitkonfiguration:

1.0W Thor
DiSEqC SW = 1/Av

5.0E Sirius 4
DiSEqC SW = 2/Av


Lägg därtill att du ska vrida parabolen mot söder och 3° vänster om står bakom parabol. I höjdled 20-23° på parabolen. Lycka till!

#19 viking

viking

    Experienced

  • REGISTERED
  • 85 posts

Posted 17 October 2010 - 09:21 PM

Kolla här, ang. parabolinställning. http://www.satlex.ne.../azel_calc.html
Det är bättre att fråga och verka okunnig än att inte fråga och förbli det. Kinesiskt ordspråk.

#20 kekke

kekke

    Beginner

  • REGISTERED
  • 17 posts

Posted 18 October 2010 - 08:50 PM

Nu har jag äntligen hittat Thor, och fått in de flesta kanalerna där! Vilket framsteg... Var på sista försöket som jag hittade den! Sedan hade jag fasen hyrt in någon =)
Nu ska jag bara försöka få in Sirius också! Antar att "nordenpaketet" som jag köpte är den skillnaden på huvudena som den ska vara så den borde gå in automatiskt när jag har CD på högra sidan sett framifrån?

Är det nått man bör tänka på att ställa in för att den ska få signaler på 2 huvuden?
För som det är nu så är jag tillbaka...ingen signal på Sirius men har Thor har jag iaf.

Några nya tips?




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users