Hur ser jag om slottarna hittas?


6 posts in this topic

Posted · Report post

Jag har i någon vecka nu kämpat med min MBP, men kan fortfarande inte titta på kodade kanaler - endast ettan, tvåan och fyran.

 

Jag är en newbie när det gäller smartare dekodrar, varför jag har tagit för givet att jag bara inte hittat rätt inställningar eller plugins för att få det att fungera, men nu börjar jag tro att mina slottar i boxen överhuvudtaget inte hittas. Jag har först testat Miraculous utan att få det att fungera, inte ens efter att installerat cardreader-pluginet. När inget funkade så har jag nu gått över till Egami image 4.4.0. Med Egami kan jag inte hitta att jag ska behöva installera några plugins för att kort-slottarna ska hittas, men jag kan fortfarande inte se att de hittas och inga kodade kanaler avkodas. I någon tidigare tråd kunde jag hitta att det skulle stå vilken slot som användes när man klickade på OK-knappen. Själv kan jag se vilken tuner som används, men inte vilken slot. Egami visar lite mer info än Miraculous, men jag ser som sagt bara att kanalen är kodad, inte att något försök görs för att den ska avkodas:

 

post-2755-0-38979600-1387550453_thumb.jp

 

och signalen ser det inte ut att vara något fel på:

 

post-2755-0-70587800-1387550453_thumb.gi

 

Går jag in i menydelen för Common Interface så säger den att "ingen modul hittad". Men newbie som jag är så vet jag inte om det betyder att den inte hittar slottarna eller om det bara beror på att jag inte har satt i någon CAM med kort i ännu. Jag vet inte om det ska gå, men om jag i menyn försöker klicka för att "Initiera", för att se om någon modul hittas eller åtminstone försöker hittas, så händer ingenting:

 

post-2755-0-03283300-1387550453_thumb.gi

 

Även under tilldelning av Common Interface kan jag se att "ingen modul hittad". Om jag försöker "Ändra" så hårdkraschar boxen och jag måste starta om den med på/av-knappen på baksidan. Vid något tillfälle så illa att jag även var tvungen att ominstallera imagen från början.

 

Är det någon som kan avgöra om det här är ett hårdvarufel - dvs att slottarna inte hittas - eller är det trots allt någon ytterligare plugin, drivrutin eller liknande som jag behöver installera för att de ska kunna hittas?

post-2755-0-56477900-1387550452_thumb.gi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Har exakt samma problem som dig. Common Interface menyn är inställningar för CAMar. För övrigt det enda sättet jag får bild på kodade kanaler är med CAM isatta. Jag ser att du kör DVB-C. Samma här, från Tele2. Någon form av inkompabilitetsproblem, kanske? Mina läsare är aktiva men dom fattar inte liksom att det sitter kort i. Alltså jag kan se på access lamporna på mina kort att det arbetas men ändå ingen reaktion från boxen att det sitter kort i.

 

//LD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Jag ser inte ens att accesslampan lyser.

Nu har jag äntligen fått comhem-CAMen och efter lite konstaterande så kraschar fortfarande Egami när jag börjar ändra i "Common Interface tilldelning". Om jag endast tilldelar CAIds, men inga kanaler så kraschar den pga saknade uppgifter nästa gång jag går in i den menyn. Samma sak om jag tilldelar den kanaler men inte CAIds. Det blir även en krasch, men med annat fel, om jag försöker lägga till kanaler och väljer alternativet "alla". Och, såklart, krasch om jag tilldelar både CAIds och kanaler men då också annan typ av fel.

 

När barnen tillåter att barnkanalen är avstängd en stund så blir det till att installera Miraculous igen och se om det gör någon skilnad när jag har en CAM. Men gissningsvis så får det bli ett garantiärende på den här boxen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hittade två rader som verkar vara återkommande i de olika felmeddelandena och kanske har något med allt att göra:

 

File "/usr/lib/enigma2/python/Plugins/SystemPlugins/CommonInterfaceAssignment/plugin.py", line 304, in loadXML

AttributeError: 'CIConfigMenu' object has no attribute 'read_services'

 

Någon som vet om det går att editera filen manuellt med de värden som behövs?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Har förresten testat med Miraculous-imagen och det blir fortfarande samma fel där, med utdrag ur crash-loggen:

 

[OpenWebif] page '/api/remotecontrol?command=352' ok (json)
KEY: 352 OK
action ->  SetupActions ok
[CI_Wizzard] selected CI Slot : 0
[CI_Wizzard_Config] Configuring CI Slots : 0
[2816L, 2817L, 2818L, 2819L, 2820L, 2821L, 2822L, 2823L, 2824L, 2825L]
[CI_Wizzard_Config_CI0] read following CAIds from CI: [('0xb00', '2816', 1), ('0xb01', '2817', 2), ('0xb02', '2818', 3), ('0xb03', '2819', 4), ('0xb04', '2820', 5), ('0xb05', '2821', 6), ('0xb06', '2822', 7), ('0xb07', '2823
', 8), ('0xb08', '2824', 9), ('0xb09', '2825', 10)]
[CI_Config_CI0] error parsing xml...
Screen <class 'Plugins.SystemPlugins.CommonInterfaceAssignment.plugin.CIconfigMenu'>((0,), {}): <type 'exceptions.AttributeError'>
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/lib/enigma2/python/mytest.py", line 260, in create
    return screen(self, *arguments, **kwargs)
  File "/usr/lib/enigma2/python/Plugins/SystemPlugins/CommonInterfaceAssignment/plugin.py", line 160, in __init__
  File "/usr/lib/enigma2/python/Plugins/SystemPlugins/CommonInterfaceAssignment/plugin.py", line 304, in loadXML
AttributeError: 'CIconfigMenu' object has no attribute 'read_services'
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/lib/enigma2/python/Components/ActionMap.py", line 46, in action
  File "/usr/lib/enigma2/python/Plugins/SystemPlugins/CommonInterfaceAssignment/plugin.py", line 85, in greenPressed
  File "/usr/lib/enigma2/python/mytest.py", line 345, in open
    dlg.isTmp = True
AttributeError: 'NoneType' object has no attribute 'isTmp'
(PyObject_CallObject(<bound method ActionMap.action of <Components.ActionMap.ActionMap instance at 0x1d94120>>,('SetupActions', 'ok')) failed)
]]>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Och nu har jag konstaterat att det åtminstone inte är fel på CAM-slottarna. Efter att com hem "pairat om", eller vad det nu kallas för, så får jag åtminstone in kodade kanaler den vägen. De interna slottarna fungerar eventuellt ändå inte - men jag vet inte om comhem behöver ta bort pairing helt eller nåt för att de ska funka i så fall, eftersom att de inte stödjer CI+. Jag nöjer mig med att det fungerar som det är i alla fall.

 

Felet som beskrivs ovan, som uppstår i "Common Interface tilldelning" kvarstår fortfarande, men så länge jag får in kanalerna känner jag inte att jag behöver in i den menyn mer. Jag får däremot anta att det är mjukvarufel det är frågan om och att det ligger i Enigma2, eftersom att det finns både i Miraculous och Egami.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now