MB9 ERR:0 05

7 posts in this topic

Posted · Report post

Hej!

Behöver lite hjälp, min MB9 är sig inte själv efter åskvädret. Strömmen kom och gick.

När man startar den står det Loader 6.00 fast inte som förr det ser annorlunda ut se bild 1

Sedan kommer det upp en fel kod  se bild 2

Också dör den nästan helt se bild 3

1.JPG

2.JPG

3.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Någon som kan förklara vad "err:0 05" betyder?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Felkoder borde stå i manualen, men det kan vi nog glömma.  Men titta på http://miracleforum.net/index.php?/topic/1869-error-koder/  Inte för att jag förstår, men...

Ditt problem kan naturligtvis bero på att själva boxen har skadats.  Vet inte vem som kan hjälpa då.  Möjligen har http://www.digitalboxen.com/ service. Värt ett försök...

Är det programmet som har tagit skada så kan Flash Fix KANSKE hjälpa.  När jag köpte min box för 5 år sedan så var det allsköns problem, på grund av usel programvara.  Jag bad om hjälp i forum och ett förslag var att använda Flash Fix.  Den lade grunden för en programversion som fungerade bättre.

Flash Fix beskrivs i  http://miracleforum.net/index.php?/topic/153-guide-få-igång-en-miraclebox-som-inte-bootarstrular/  Beskrivningen pratar om programvara version 1 och 2.  Kan aldrig tänka mig att du har annat än 2.  Beskrivningen pratar också om att använda Porter Express.  Jag tycker att det är mycket enklare att lägga programmet på ett USB-minne och starta därifrån.  

Så här gjorde jag: 

1) Tankade ned Flash Fix (flashv6miraclebox9hdtwinpvr.rar) från http://miraclefiles.net/index.php?download=63  och packade upp den:  går bra med nästan vilket zip-program som helst.  Fick då Flash.v6.MIRACLEBOX.9hdtwinpvr.ird

2) Kopierade Flash.v6.MIRACLEBOX.9hdtwinpvr.ird  till roten på ett USB-minne. 

3) Startade upp boxen från USB-minnet

   Mina anteckningar säger så här:  

   * Stoppade in USB-minnet och valde "Download" ("Nedladdning"?) = röd knapp från pop-up menyn. 
   * Efter mycket lång tid startade boxen om.

   En rekommendation i Miracleforum (som numera verkar vara borta men som jag lyckligtvis skrev av) sade så här: 
   
   * Stäng av boxen med strömbrytaren på baksidan 
   * Tryck "pil upp" knappen på framsidan och håll den intryckt
   * Slå på strömbrytaren 
   * Släpp "pil upp" när “Scan USB” or “Reading USB”  visas  
   * Vänta tills "End" visas. 
   * Boxen borde nu starta om 

   Välj själv...  Hursomhelst, det tar MYCKET lång tid! 

Vad som hände, förutom att Flash förmodligen fixades (vad det kan innebära), är att en fräsch programversion installerades. Versionen är 2.09.35 - över 5 år gammal!  Alla egna inställningar var bortblåsta.

Nu kan du åtminstone se om boxen går att starta.  


Sedan var det dags att installera en nyare programversion.  Efter att har gjort det gjorde jag en fabriksåterställning (från boxens menyer).  Och då kunde jag göra om mina egna inställningar.   

Och vilken programversion ska man välja?  Senaste på http://www.miraclebox.se/downloads.html  är 2.11.87 från 2014...  Se  http://miracleforum.net/index.php?/topic/2307-m9-v2-11-87/  Titta också på omdömen i forum.  Det verkar som om man måste leta hos andra leverantörer (vanligen Octagon) om man vill ha något nyare och alla versioner tycks ha någon svaghet, mer eller mindre allvarlig.  Jag har förstått att Octagon SF1028P är i praktik samma box som MB9 och "Kjello" talar varmt om just Octagons version av 2.11.87 i http://miracleforum.net/index.php?/topic/2304-formatering-och-installation-md9/#comment-18386  och http://miracleforum.net/index.php?/topic/2307-m9-v2-11-87   Hos http://www.octagon-germany.eu/downloads/digital-receiver/hdtv-receiver/sf1028p/ finns version 2.12.33  Vet ingenting om dessa versioner. För att använda andra leverantörers program måste man tydligen konvertera via ett program som heter IRD Reseller Changer som gör att programmet ser ut att ha levererats av Miraclebox.  Leta i forum och/eller fråga Hr. Google om "IRD Reseller Changer".  

Och till sist en STOR brasklapp:  

Jag är absolut INGEN EXPERT - tvärtom.  Ovanstående beskriver ett förfarande som lyckades för MIG efter förslag från forum när jag hade bekymmer. Jag vet inte om det hjälper i ditt fall eller om det t.o.m. gör saken värre.  Om du väljer att göra ett försök så är det på eget bevåg. 

Lycka till! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Stort tack asm1

Jag skall testa detta och se hur det går

 

/FOXER

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Nu har jag testat Flash Fix via usb och även via Porter Express utan resultat. 

Den vill inte svara på något, den bara "loader 6 00" följt av "err:0 05 sedan slår den ifrån och lyser bara blått.

Tack för dina förslag asm1

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Det var verkligen synd.  Det låter som om något på en lägre nivå än programvaran är trasig:  Antingen boxen som sådan eller loadern själv.  Har tyvärr ingen aning om hur man kan installera om loadern eller om det ens går.  Jag kan inte hitta någon distribution av Loader 6.0.  Och hur får man in en ny laddare om den installerade laddaren inte kan ladda?  Enda förslaget jag har kvar är att slå en signal till Digitalboxen.se  

Om du inte kommer någonstans och vill rädda dina inspelningar så har jag sett s.k. 'hårddiskkabinetter' (t.ex.på kjell.com).  Med dessa verkar det vara möjligt att använda disken som USB-ansluten extern disk.  Men nu är vi på något som jag definitivt inte har någon erfarenhet av.

Vad jag vet är att boxens *.ts filer inte kan läsas direkt av t.ex. VLC Player, såvida det inte har hänt något sedan jag försökte.  Men de kan lätt konverteras med det förträffliga programmet ffmpeg.  Jag hämtade från http://ffmpeg.zeranoe.com/builds  där det finns färdigkompilerade Windows versioner.  Ingen installation - bara till att packa upp med WinZip el. dyl.  

Om vi antar att ffmpeg packades upp till  C:\Users\MinUser\ffmpegMapp  så har jag använt följande kommandon för att konvertera::

C:
cd \
cd Users\MinUser\ffmpegMapp\bin
ffmpeg.exe    -i  path-till-MB-filen.ts    -acodec copy    -vcodec copy    path-till-NyFil.ts

NyFil.ts  kan nu spelas upp i VLC Player eller Windows Media Player - så var det för mig åtminstone.  Det verkar också gå bra att specificera den nya filen som mp4 om man spelar upp med VLC, men WMP kan har problem med ljudet.

Lycka till!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Glömde en viktig sak:  Disken måste naturligtvis vara NTFS eller FAT32 för att kunna läsa direkt på en Windowshoj.  FSproxy ska kunna läsa JFS men jag har aldrig försökt - har inte haft någon anledning! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now