Jump to content


Photo

Tuner 1 Tuner 2 Förvirring


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 pcpro

pcpro

    Experienced

  • REGISTERED
  • 321 posts
  • LocationITSupport

Posted 28 October 2011 - 05:18 PM

Jag blir inte klok på det här med Tuner 1 Tuner 2...

Har två MB9-S2 som jag skulle ställa in.
Båda har senaste mjukvaran och loadern

Finns en parabol med två huvuden utan switch.
Alltså en kabel från varje huvud direkt till Tuner1 och Tuner 2

Men....
På den ena boxen får jag bara in Viasats kanaler och inte Canal Digital.
Medans det på den andra är precis tvärtom....

Har försökt labba med inställningarna, men får inte till det.... :(
Hjälp !!!
Miraclebox 9 Twin HD Combo
1st S-Tuner och 1st C-Tuner
ComHem i Eskilstuna

#2 miracle

miracle

    Amateur

  • REGISTERED
  • 27 posts

Posted 28 October 2011 - 08:03 PM

Om du har 2 st mottagare med 2 tuners i och vill ta emot Canal + och Viasat så måste du ha 1 st Quad LNB för Canal + och 1 st Quad LNB för Viasat. Sedan behöver du också 4 st 2-vägs DiSEqC-switchar.
Anslut coaxialkablar från tuner 1 och 2 (box 1) till switch 1 och 2.
Anslut coaxialkablar från tuner 1 och 2 (box 2) till switch 3 och 4.
Sedan ska du ansluta 1 st anslutning från Viasat LNB och 1 st anslutning från Canal + LNB till första switshen.
Gör samma anslutning med resterande 3 anslutningar på båda LNB till de 3 switchar som är kvar.
Nu ska det nog gå bra att ta emot Canal + och Viasat på på båda boxarnas båda tuners.


Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk

#3 pcpro

pcpro

    Experienced

  • REGISTERED
  • 321 posts
  • LocationITSupport

Posted 29 October 2011 - 06:38 PM

Nej nej nej....

Jag menade så här:
Jag är på ETT ställe och testar två olika MB9-S2
På detta ställe finne EN parabol med TVÅ LNB.
Från varje LNB går EN kabel till vardera tuner i MB9-S2
Inga switchar alltså !

Problemet är att jag tycker mig ställt in de båda MB9-S2 identiskt, men det har jag tydligen inte,
eftersom jag på den ena bara får in Canal Digitals kanaler och på den andra Viasats kanaler...
Jag testar alltså en i taget, och kopplar antennkablarna likadant.

Jag vill kunna få in BÅDE Canal Digitals kanaler och Viasats på BÅDA Boxarna.
Det måste ju vara nån inställning med Tuner1/Tuner2 som jag gjort fel på, men jag fattar inte vad ...
Miraclebox 9 Twin HD Combo
1st S-Tuner och 1st C-Tuner
ComHem i Eskilstuna

#4 miracle

miracle

    Amateur

  • REGISTERED
  • 27 posts

Posted 29 October 2011 - 08:58 PM

Om det är så att du har en parabol med två LNB och sedan kopplar dessa direkt till boxen så får du Thor till ena tunern och Sirius till den andra tunern. För att då kunna se program från båda så måste du ställa in Tunersanslutning som finns under Satellitkonfigurations Menyn på Separat och Tuner 1 på Thor samt Tuner 2 på Sirius.

Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk

#5 pcpro

pcpro

    Experienced

  • REGISTERED
  • 321 posts
  • LocationITSupport

Posted 30 October 2011 - 06:02 AM

Precis, men det är ju det som jag inte får att funka..
Miraclebox 9 Twin HD Combo
1st S-Tuner och 1st C-Tuner
ComHem i Eskilstuna

#6 miracle

miracle

    Amateur

  • REGISTERED
  • 27 posts

Posted 30 October 2011 - 01:19 PM

Kan hända att du får göra en programsökning på tuner 1 och en på tuner 2.
Det bästa jag annars kan rekommendera är att du använder 4 st switchar som jag skrev om tidigare.

Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk

#7 pcpro

pcpro

    Experienced

  • REGISTERED
  • 321 posts
  • LocationITSupport

Posted 30 October 2011 - 08:09 PM

Kan hända att du får göra en programsökning på tuner 1 och en på tuner 2.
Det bästa jag annars kan rekommendera är att du använder 4 st switchar som jag skrev om tidigare.
Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk


4 switchar till två separata huvuden ?
Lite overkill :)
Behövs väl inga switchar alls ju...
Miraclebox 9 Twin HD Combo
1st S-Tuner och 1st C-Tuner
ComHem i Eskilstuna

#8 miracle

miracle

    Amateur

  • REGISTERED
  • 27 posts

Posted 30 October 2011 - 09:50 PM

Om du har 1 mottagare så behöver du bara 2 switchar, dvs en till varje tuner.

Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk

#9 pcpro

pcpro

    Experienced

  • REGISTERED
  • 321 posts
  • LocationITSupport

Posted 31 October 2011 - 11:33 AM

Om du har 1 mottagare så behöver du bara 2 switchar, dvs en till varje tuner.
Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk


Jag behöver väl ingen switch om jag har två LNB och en kabel från varje LNB går direkt till Tuner 1 resp Tuner 2 ?!
Miraclebox 9 Twin HD Combo
1st S-Tuner och 1st C-Tuner
ComHem i Eskilstuna

#10 pcpro

pcpro

    Experienced

  • REGISTERED
  • 321 posts
  • LocationITSupport

Posted 31 October 2011 - 05:19 PM

Saker som är förvirrande och som någon gärna får förklara :)

När jag bara går direkt im i menyn och trycker Satellitkonfihuration, så står det alltid Tuner 1.... oavsett vilken kanal jag står på innan...

Jag har gjort blind scan och efteråt frågar den om jag vill kopiera kanalerna till den ANDRA Tunern...

Går jag in i kanallista på den ena boxen jag testat (den som bara visar Viasat-kanaler), så får jag in TV1, TV2, TV3, TV4, TV5, TV7, TV8, TV9 men inte TV6 och TV 10 exempelvis
Den står då på "Tuner Alla"
Ställer jag mig då på TV6 och väljer "Tuner 2" så får jag bild på TV6 och TV 10, men INTE på de andra jag nämnde ovan...

Väljer jag istället "Tuner 1" enbart så får jag tillbaka samma kanaler jag hade med "Tuner Alla"

Borde inte läget "Tuner Alla" visa Alla kanalarna ?

Hur gör jag för att få alla kanalerna automatiskt ?
Miraclebox 9 Twin HD Combo
1st S-Tuner och 1st C-Tuner
ComHem i Eskilstuna

#11 Robban_1

Robban_1

    Experienced

  • REGISTERED
  • 153 posts

Posted 16 December 2011 - 06:38 PM

Man måste väl se hur man växlar tuner sen se om det som är uppkopplat kan fungera ihop,allt kanske inte är så enkelt som det ser ut eller låter.

#12 Robban_1

Robban_1

    Experienced

  • REGISTERED
  • 153 posts

Posted 17 December 2011 - 05:27 PM

Kolla hur det går köra med loop så bägge tuners är inkopplade sen ordna lista om det blir bra,för vad jag sett är det samverkan på tuners när man tar emot typ fler satelliter,jag har för sökt ladda ner thor och viasat på s1 men då la sig automatiskt tuners i loop funktion ,o hur jag än gjort med separat tuner så har box lagt sig på loop,så vad jag förstår laddas allt ner med lopp in sen olika listor ?.
Och sätt i kabel mellan s1-s2 annars blir det tuner utan signal o svart tv bild efter typ inspelning.
Och vet nån annat tacksam för info.

#13 Uncurbed

Uncurbed

    Advanced Member

  • REGISTERED
  • PipPipPip
  • 37 posts

Posted 17 December 2011 - 07:32 PM

Saker som är förvirrande och som någon gärna får förklara :)

När jag bara går direkt im i menyn och trycker Satellitkonfihuration, så står det alltid Tuner 1.... oavsett vilken kanal jag står på innan...

Jag har gjort blind scan och efteråt frågar den om jag vill kopiera kanalerna till den ANDRA Tunern...

Går jag in i kanallista på den ena boxen jag testat (den som bara visar Viasat-kanaler), så får jag in TV1, TV2, TV3, TV4, TV5, TV7, TV8, TV9 men inte TV6 och TV 10 exempelvis
Den står då på "Tuner Alla"
Ställer jag mig då på TV6 och väljer "Tuner 2" så får jag bild på TV6 och TV 10, men INTE på de andra jag nämnde ovan...

Väljer jag istället "Tuner 1" enbart så får jag tillbaka samma kanaler jag hade med "Tuner Alla"

Borde inte läget "Tuner Alla" visa Alla kanalarna ?

Hur gör jag för att få alla kanalerna automatiskt ?


Precis som han skrev, switchar.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users